Dolgoprsteži

Konec tedna na celjskem v znamenju vlomov in tatvin

R.T.
25. 6. 2018, 13.42
Posodobljeno: 25. 6. 2018, 13.42
Deli članek:

Konec tedna so celjski policisti obravnavali visoko število primerov tatvin in vlomov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V petek so policisti v Mrzlem Polju, na območju Policijske postaje Laško, obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je v lokal vlomil skozi stranska vrata in ukradel menjalni denar.

V Dravogradu je neznani storilec iz skladišča trgovine ukradel 17 akumulatorjev.

V Kotljah je vlomilec vdrl v počitniško hišico, preiskal prostore a ostal praznih rok.

V Celju so policisti v petek obravnavali tudi tatvino denarnice. Neznani storilec jo je občanki ukradel iz nakupovalnega vozička v trgovini na Mariborski cesti. Odnesel je več plačilnih kartic, dokumente in manjšo vsoto gotovine. Kasneje je hotel plačilne kartice vnovčiti na več bankomatih v Celju, vendar mu ni uspelo.

Prav tako je tat uspešno odtujil denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino v trgovini na Kidričevi cesti v Celju.

Na avtocestnem počivališču Tepanje pa so neznanci madžarskemu tovornjakarju iz odklenjenega rezervoarja vozila ukradli okoli 700 litrov nafte.

V soboto je neznanec s strehe avtomobila, ki je bil parkiran pred stanovanjsko hišo, ukradel strešni kovček.

V Srževici, na območju Policijske postaje Šentjur, pa je storilec iz nenaseljene hiše ukradel kosilnico, pihalnik in reduktor za transportno lestev.

Tri motorne žage in kosilnico je tat uspel odtujiti iz počitniške hišice v Babnih Brdih, v Dobju pri Planini pa je drug nepridiprav iz gospodarskega poslopja ukradel dve vrtni kosilnici in motorno žago.

Nedelja je bila malce bolj mirna. V Šoštanju so storilci vlomili v poslovno-stanovanjski objekt in skušali ukrasti trezor. Ker jim ni uspelo, so se zadovoljili z nekaj zlatnine in gotovine. V Vezovju pri Šentjurju, pa je nekdo ukradel lahki priklopnik.