Obračun s tragičnim koncem

Po streljanju je zdaj v teku sodna preiskava

G.T./Novice Svet24
16. 6. 2018, 21.00
Posodobljeno: 16. 6. 2018, 21.14
Deli članek:

Trem obtožni predlog, enega sumijo uboja in poskusov uboja.

Gabrijel Toplak
Do streljanja je prišlo v naselju Krčevina pri Vurbergu.

V Krčevini pri Vurbergu se je konec marca odvijala prava drama. Sredi noči, bilo je okoli 3. ure, so namreč odjeknili streli, ki so terjali življenje enega človeka, še eden je bil huje ranjen.

Kot smo poročali, je zadnjo majsko soboto ponoči četverica moških, starih med 25 in 29 let, poskušala nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo, da bi tam pretepli 20-letnega Žana T., njihov motiv pa naj bi bil maščevanje za dogodek izpred enega leta. Napadalci so najprej začeli groziti in kasneje tudi razbijati v hiši, zato se je v prepir kmalu vključil še Žanov oče, 51-letni Janko T., in z balkona večkrat s pištolo streljal v zrak, a to napadalcev ni odvrnilo od nadaljevanja. Kot so še ugotovili kriminalisti, je oče pritekel tudi na dvorišče pred hišo in streljal proti napadalcem. Ti so začeli bežati, a je eden od nabojev smrtno ranil 29-letnega Žana K., 25-letnika pa ranil, vendar ta po nekaj dneh ni bil več v smrtni nevarnosti. Storilci so z avtomobilom pobegnili proti Mariboru, v Dupleku pa so jih policisti izsledili in ustavili. Policija je odvzela prostost tudi 51-letnemu moškemu zaradi uboja in dveh poskusov uboja.

Iz urada vodje Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju pa so za časopis Novice Svet24 sporočili, da je bil v predmetni zadevi zoper tri osebe vložen obtožni predlog na ptujsko okrajno sodišče zaradi kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari. »Zoper eno osebo pa je bila na Okrožno sodišče na Ptuju vložena tudi zahteva za preiskavo zaradi kaznivega dejanja uboja in treh poskusov uboja,« so dodali in zaključili, da je v predmetni zadevi v teku sodna preiskava, zato nadaljnjih informacij ne morejo posredovati.