Nasilnež

Več klicev na 113: znanca se je lotil s pestmi in palico

J.P.
7. 6. 2018, 15.12
Posodobljeno: 7. 6. 2018, 15.15
Deli članek:

Napadalec in njegova žrtev se poznata že od prej.

Profimedia
Ni še znano, zakaj se ga je lotil s pestmi in leseno palico (fotografija je simbolična).

Operativno komunikacijski center je včeraj nekaj po 19. uri prejel več klicev o domnevnem ropu v Gotni vasi v Novem mestu. Žrtev naj bi bil 25-letni moški.

Večkrat kazensko ovaden

Tja so bile napotene policijske patrulje ter sosednje policijske enote, šentjernejski policisti pa so bili tisti, ki so približno 20 minut po dogodku v Dobruški vasi ustavili vozilo, ki je ustrezalo opisu. V njem so bile štiri osebe, trije moški in ženska, med njimi tudi 14- in 15-letnik. Privedli so jih na policijsko postajo. Nekaj po 22. uri so vsi razen 35-letnega moškega, ki je v pridržanju ostal zaradi suma storitve kaznivega dejanj ropa, odšli domov.

35-letnik iz okolice Šentjerneja je bil "zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, nasilništva in groženj že večkrat kazensko ovaden", so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Motiv še ni znan

25-letnik je lažje poškodovan končal v novomeški bolnišnici. "Motiv dejanj in druge okoliščine, zakaj se je 35-letnik s pestmi in leseno palico lotil 25-letnika, s katerim se sicer že od prej poznata, bo pokazala nadaljnja preiskava," so še sporočili policisti.