Skrival jo je za hrbtom

Drama pri Ptuju: Pobesneli sopotnik se je policistov lotil s sekiro

S.R.
4. 6. 2018, 11.35
Posodobljeno: 4. 6. 2018, 11.39
Deli članek:

V Zamušanih v občini Gorišnica pri Ptuju se je včeraj dogajala prava drama, ko se je občan policistov lotil kar s sekiro.

Arhiv Reporterja
Fotografija je simbolična.

Policista Policijske postaje Gorišnica sta včeraj malo pred 14. uro v Zamušanih ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje, sporočajo iz PU Maribor. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,42 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato sta vozniku prepovedala nadaljnjo vožnjo. Naletela sta na, milo rečeno, buren odziv.

74-letni sopotnik je izstopil, začel žaliti in se do mož v modrem nasploh nedostojno vesti, zato sta mu izdala plačilni nalog. Medtem ko sta policista izpolnjevala pisne "nagrade," sta se oba razjarjena moška usedla v vozilo in se s kraja preprosto odpeljala. Enako sta storila policista in se z vklopljenimi svetlobnimi in zvočnimi signali zapeljala za njima. Tako so se fijakali vse do Zamušanov, kjer je voznik zapeljal na dvorišče in se ustavil. 74-letni sopotnik je tam izstopil iz vozila in se odpravil v bližnjo leseno lopo, voznik pa je policista počakal kar v vozilu. Začela se je drama.

Ko sta policista vozniku naštevala vse storjene prekrške, se je proti njima iz lope namenil sopotnik, ki je za svojim hrbtom skrival sekiro. To ni ušlo pozornim očem miličnikov. Ukazala sta mu, naj jo odloži, a 74-letniku se je na ukaze požvižgal. Sekiro je dvignil v zrak in začel zamahovati. Urjenje se je obrestovalo. Policista sta ga obvladala in vklenila, vsi pa so jo odnesli brez telesnih poškodb. 74-letni občan je seveda ne bo odnesel brez kazenske ovadbe.