Beg in tragedija

VIDEO in FOTO: V policijskem lovu za kombijem umrla 2-letna deklica

R.T.
17. 5. 2018, 18.55
Posodobljeno: 17. 5. 2018, 19.37
Deli članek:

Dobro uro je trajal nočni policijski lov za kombiniranim vozilom, polnem migrantov. Izkupiček? Tragična smrt 2-letne deklice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po nekaterih navedbah, ki sicer niso potrjene, naj bi ponoči policijska patrulja na avtocesti v bližini belgijskega mesta Namur poskušala ustaviti sumljivo in vidno obteženo kombinirano vozilo z lažnimi registrskimi tablicami, poroča britanski BBC. Vozilo se je nato več kilometrov uspešno izogibalo policijskim patruljam in po eni uri v bližini mesta Mons trčilo v tovorno vozilo. Policistom je divjaka končno uspelo ustaviti ob približno 3. uri zjutraj. V vozilu je policija nato našla truplo 2 leti stare deklice. 

Vozilo naj bi sicer prevažalo 26 odraslih in tri otroke kurdskega porekla. Policija vse vpletene še vedno zaslišuje, pri čemer še ni povsem jasno, ali imajo v primežu dejansko tudi voznika vozila. Po nekaterih poročilih naj bi ta celo pobegnil. BBC sicer poroča, da naj bi bili v dramo vključeni tihotapci ljudi, medtem ko so belgijski mediji poročali, da naj bi nekdo deklico med lovom držal skozi okno vozila, domnevno zato, da bi bili policisti pri lovu previdnejši in se vozilu ne bi preveč približali, vendar policija tega zaenkrat še ni uradno potrdila. 

Le nekaj ur po nesreči je avtocesto pri Dunkirku v bližini francosko-belgijske meje začasno zablokirala skupina migrantov, ki se je nato vrnila v bližnji migrantski tabor, kjer pa jih je obravnavala francoska policija. Po poročanju francoske novinarke Elise Perrigueur so kurdski migranti v taboru tragično preminulo deklico poznali, saj naj bi bivala v tamkajšnji telovadnici. Natančen vzrok njene smrti bo sicer znan po opravljeni obdukciji.