Truplo v Nežiderskem jezeru

Alfred je notranje organe umorjene shranil, da bi jih kasneje poskusil

G.G.
3. 5. 2018, 15.11
Posodobljeno: 8. 5. 2018, 08.41
Deli članek:

Stolpce črne kronike v avstrijski medijih polni zgodba o morilcu Alfredu U., ki je razkosal prostitutko in dele njenega trupla odvrgel v Nežidersko jezero (Neusiedler See).

Avstrijska policija
Tako naj bi izgledala Alfredova žrtev.

63-letni Alfred je dva dni po prijetju med zaslišanjem policistom prostodušno zaupal, da je notranje organe nesrečne prostitutke shranil v zamrzovalno skrinjo z namenom, da bi jih kasneje poskusil. Možak doslej ni izkazoval kanibalskih nagnjen, je pa res, da je v preteklosti zagrešil že hude zločine, zaradi katerih je skoraj 30 let preždel v zaporu. Leta 1995 je poskušal umoriti lastnika tiskarne, pri katerem je bil zaposlen. Komaj je po desetletni zaporni kazni prišel na prostost, že ga je nasilništvo pripeljalo nazaj za rešetke. Tam je ždel do oktobra 2016, ko so psihiatri ocenili, da je resocializacija uspešno zaključena in da ni več nevaren.

Zakaj se je spravil na domnevno »prodajalko ljubezni«, policija le ugiba? Sam trdi, da jo je povabil v svoje stanovanje na Dunaju, ker je bil po razpadu veze z neko Romunko osamljen. Ni zahteval spolnih storitev, policistom je Alfred povedal, da je želel le nekaj nežnih dotikov. Ko pa je ženska začela kričati, ga je zajela panika in zagrabil jo je za vrat, da bi jo utišal. Nekaj minut je bila tiho, nato pa spet začela vreščati, zato jo je zadavil. Sledilo je razkosanje trupla in vožnja do njegove hiške ob Nežiderskem jezeru, kamor je odvrgel dele telesa. Doslej so v vodi našli trup, glavo, dve podlakti brez dlani, spodnji del noge in stegno.

Za kasnejšo srhljivo najdbo notranjih organov v zamrzovalni skrinji je zaslužen izurjeni policijski pes.

Preiskava še vedno poteka. Policija si prizadeva ugotoviti identiteto žrtve. Po objavi fotorobota so dobili nekaj koristnih informacij, ki pa jih je še preverjajo. Doslej so potrdili le, da je bila stara med 20 in 30 let, visoka od 155 do 165 centimetrov, imela pa naj bi kratko pričesko.