Po ulici ji je sledila pošast

15-letnik je Dario zaklal, da bi podoživel prizor iz videoigre

R.T.
3. 5. 2018, 13.05
Posodobljeno: 3. 5. 2018, 13.13
Deli članek:

S smrtjo in videoigrami obseden najstnik je priznal, da je študentko umoril, ker je želel spoznati občutek, ko nekomu vzameš življenje.

Youtube
Daria Evdokimova ni preživela srečanja s 15-letnim Aleksejem.

15-letni Aleksej Maksimov je v noči 30. aprila po moskovskih ulicah sledil 21-letni Darii Evdokimovi. Ko je pristopila k bankomatu, ji je s kuhinjskim nožem zadal približno 12 vbodnih ran. Zabodel jo je v vrat, oči, glavo in prsni koš, Daria pa je bila na mestu mrtva.

Youtube
15-letni morilec Aleksej.

Lokalni mediji so poročali, da je Aleksej želel podoživeti scenarij iz svoje najljubše videoigre. »Nisem je želel umoriti, to ni bil moj načrt, vendar mi je notranji glas povedal, kaj je treba storiti. Vedno sem želel spoznati, kakšen je občutek, ko nekomu lastoročno vzameš življenje,« je dejal za medijsko hišo Mash. Po krvavem dejanju je pograbil 30.000 rubljev (slabih 400 evrov), ki jih je na bankomatu dvignila Daria, in pobegnil. Kmalu po dejanju je na kraj zločina prispel Dariin fant, ki se je od groze »zgrudil« pred njenim truplom. Najstniškega klavca je nato na ulici opazil eden od policistov, vendar se mu je ta uspešno izmaknil. Pozneje so ga s pomočjo nadzornih kamer izsledili na njegovem domu, kjer je zatopljen v svet spletne videoigre PlayerUnknown's Battlegrounds streljal proti svojim igričarskim kolegom.

»Ni se upiral aretaciji, umor pa je nemudoma priznal,« poročajo ruski mediji.