Skrivalnice v tovornjaku

FOTO: 6 Iračanov in 5 Afganistancev je moralo nazaj na Hrvaško

S.R.
5. 4. 2018, 12.48
Posodobljeno: 5. 4. 2018, 12.57
Deli članek:

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so imeli pester dan. Zasačili so kar enajst tujcev, ki so želeli na skrivaj v Slovenijo.

PMP Obrežje
Zasačili so jih med mejno kontrolo.

Včeraj ob približno 11. uri je na mednarodni mejni prehod Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak, ki so ga policisti med mejno kontrolo pregledali. Pri preverjanju tovornega dela so zastrigli z ušesi, ko so opazili, da je jeklenica prerezana. Med tovorom so hitro odkrili skritih šest državljanov Iraka, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo, sporočajo iz PU Novo mesto.

PMP Obrežje
Fotografija je simbolična.

Pozno popoldne so ponovili vajo, ko je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije, ki je v Italijo prevažal železne profile. Policisti so med pregledom najprej opazili poškodovano carinsko zalivko in zvezano jeklenico. Tokrat se je med tovorom skrivalo pet državljanov Afganistana. Po zaključenem postopku so vse tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Policistke in policisti PMP Obrežje so letos med mejno kontrolo odkrili že 60 tujcev, ki so se naskrivaj poskušali prebiti v Slovenijo. Lani so jih v 47 primerih zabeležili 136 tujcev. Policisti za tovrstno kontrolo prometa uporabljajo različna tehnična sredstva, kot so kamere, ogledala, merilci debelin materiala, CO2 testerji, detektorji srčnega utripa in razni drugi pripomočki (lestev, meter, lupa ...). "Vsekakor pa so za učinkovito mejno kontrolo v prvi vrsti potrebni policisti in policistke s svojimi znanjem, izkušnjami, sposobnostmi in zagnanostjo," poudarjajo policisti.

PMP Obrežje
Zasačili so jih med mejno kontrolo.

PMP Obrežje
Zasačili so jih med mejno kontrolo.