Huda nesreča

VIDEO: Srhljivo: policist prihitel na pomoč, ko je nenadoma poletel po zraku

T.L.
29. 3. 2018, 12.12
Posodobljeno: 29. 3. 2018, 13.04
Deli članek:

Voznica je trčila v policista, sila pa je bila tako močna, da je policista vrglo več metrov visoko v zrak.

Youtube
Policist je dobesedno poletel po zraku.

Policist Cade Brenchley je v ameriški zvezni državi Utah po prejetju obvestila o več zdrsih vozil, ki so se zgodili zaradi neugodnih razmer, takoj odhitel na tamkajšnjo avtocesto z željo, da bi pomagal ljudem v težavah. Ni pa pričakoval, da bo sam žrtev prometne nesreče. 

V vozilu nameščena kamera je namreč ujeta srhljiv trenutek, ko je v policista na avtocesti, ki je hodil proti vozilu, ki je obtičal ob robu avtoceste, trčila mlada voznica, ki je zaradi neugodnih razmer izgubila nadzor nad vozilom. Sila trčenja je bila tako močna, da je policist dobesedno poletel po zraku in se ob spuščanju še udaril ob vozilo, ki je obstalo ob cesti.

Policista so takoj odpeljali v regionalno bolnišnico v mestu Logan, kjer so ga sprejeli na zdravljenje zaradi zlomljenih reber in lopatice. "Glede na posnetek bi lahko rekel, da gre za čudež, da sem dobil te poškodbe," je kasneje za medije dejal policist Brenchley . 

Pristojne oblasti so posnetek nesreče objavile, da bi opozorile voznike, kako pomembno je, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in upočasnijo hitrost, kadar so ceste zasnežene.

Policist mlade voznice ne bo sodno preganjal. Dejal je, da je storila napako, ki jo je zagotovo izučila. Voznica je policista že obiskala v bolnišnici in se mu opravičila.