Reševali s kotnim brusilnikom

FOTO: Groza v Notranjih Goricah: psička končala v primežu železne pasti, tam se sprehajajo tudi vrtčevski otroci

J.P.
29. 3. 2018, 12.12
Posodobljeno: 30. 3. 2018, 07.40
Deli članek:

Past je zasežena, policisti še zbirajo obvestila.

Facebook/G. B.

V torek se je na območju Notranjih Goric sprehajal s psičko pasme sibirski haski, a se mu je staknila s povodca in jo ucvrla. Lastnik jo je iskal ves dan, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, in jo v sredo našel ujeto v železno past. Psička si je pri tem poškodovala tačko, so še zapisali. Policisti so past zasegli, v zvezi z dogodkom pa še zbirajo obvestila.

Iz komentarjev pod objavo je razvidno tudi, da se je neljubi dogodek zgodil v Sukah, kjer se poleg številnih lastnikov psov in njihovih ljubljenčkov sprehajajo tudi vrtčevski otroci.

Naslednjič morda otrok

Fotografijo psičke je na facebooku delila Veterina Tristokosmatih. Tam so tudi zapisali, da tačka na srečo ni zlomljena, le stisnjena, da pa je bil potreben kotni brusilnik, da so lahko psičko sploh osvobodili iz primeža pasti. Povedali so nam tudi, da bo zdravljenje dolgotrajno.

O dogodku smo povprašali tudi lastnika psičke, ki nam je povedal, da ima Ruby nalomljeno kost in pretrgane mišice. Ocenjuje, da se je psička v pasti mučila najmanj 24 ur. Past jo je zagrabila le lučaj od naselja, je pojasnil in dodal, da je Ruby dala vse od sebe, da bi pritegnila njegovo pozornost, ko je zaslišala njegove klice. Povedal je tudi, da je pred dnevi njegova hčerka v neposredni bližini kraja z vrtcem nabirala polžke. "Tokrat je bil pes, naslednjič bo morda otrok," je še dejal.

Kaj pravi zakon?

Nezakonit lov

342. člen

(1) Kdor brez dovoljenja ali sicer neupravičeno lovi in ubije ali rani divjo žival ali jo ujame živo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

(2) Če gre pri dejanju iz prejšnjega odstavka za divjad večje vrednosti ali divjad, pomembno po predpisih o lovstvu, ali je dejanje storjeno med varstveno dobo ali v skupini, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

(3) Kdor lovi ogrožene ali zredčene vrste divjadi, katerih lov je prepovedan, kdor lovi brez posebnega dovoljenja divjad posamezne vrste, za katero je potrebno tako dovoljenje, kdor lovi na način ali s sredstvi, s katerimi se divjad množično pokončuje ali kdor lovi s pomočjo motornega vozila ali žarometa, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let.

Pozor, nazorna vsebina! Ogled na lastno odgovornost!