Nasilnež

17-letnik na Gospodarskem razstavišču vihtel pesti in lomil čeljusti

S.R.
29. 3. 2018, 11.36
Posodobljeno: 29. 3. 2018, 11.40
Deli članek:

Ljubljanski policisti so imeli precej dela s 17-letnim Ljubljančanom, ki so ga že v preteklosti obravnavali za nasilna kazniva dejanja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti policijske postaje Bežigrad so preiskali poskus ropa, ki ga je osumljen 17-letni Ljubljančan. Na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani so ga kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja poskusa ropa, povzročitev lahke telesne poškodbe in povzročitve hude telesne poškodbe. Malopridneža so že v preteklosti obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, sporočajo iz PU Ljubljana.

17-letni surovež je na glasbeni prireditvi na Gospodarskem razstavišču v začetku meseca od oškodovanca zahteval denar, ki pa mu ga ta ni želel izročiti, zato ga je najstnik mahnil v predel glave in mu pri tem zadal lahke poškodbe. Hujši fizični obračun so preprečili prijatelji oškodovanca, a le začasno. Ko je 17-letnik opazil, da so ga fotografirali, je zahteval, da fotografije izbrišejo, pri tem pa enega od njih tako silovito udaril v glavo, da je ta utrpel dvojni zlom čeljusti.