Z avtom v grob

FOTO in VIDEO: Priletel na pokopališče in vstal od mrtvih

S.R.
6. 2. 2018, 09.39
Posodobljeno: 6. 2. 2018, 09.50
Deli članek:

Pokopališče v Sydneyju bi bilo danes zjutraj kmalu bogatejše za še eno dušo, ko je nanj z avtomobilom priletel voznik s pretežko nogo in bržkone alkoholom v krvi.

Twitter
V nesreči je bilo uničenih več kot deset grobov.

Jutranji obiskovalci pokopališča v Sydneyju so danes naleteli na presunljiv prizor. Ne, po pokopališču se niso sprehajali živi mrtveci, čeprav bi za enega posameznika lahko dejali, da je vstal od mrtvih.

Moški, domnevno star okoli štirideset let, je v zgodnjih jutranjih urah v krožišču izgubil oblast nad vozilom, zletel s ceste, trčil v drevo, zrušil celo stoletje star kamniti zid, poletel več metrov po zraku in končno prevrnjen na streho pristal na pokopališču, pri čemer je uničil tudi večje število nagrobnih kamnov in spomenikov. Ko so ga le rešili iz zverižene pločevine, so ga za silo pokrpali in prepeljali v bolnišnico, kjer počiva, njegovo stanje pa je stabilno. Otrpel je le manjše poškodbe trebuha in nekaj prask na obrazu.

»Voznik je bil nekaj časa ujet v vozilu, nato pa so mu iz vozila pomagali okoliški prebivalci, ki so prvi prihiteli na prizorišče nesreče,« je dejal policijski inšpektor Michael Merrett, ki je dodal, da je imel voznik »izjemno srečo.« Policija domneva, da je bila nesreča posledica vožnje pod vplivom alkohola, vendar bodo to potrdili ali ovrgli rezultati krvnega testa, ki so ga opravili v bolnišnici. Merrett je dejal še, da je več starih nagrobnikov in spomenikov močno poškodovanih ter da obnova pokopališča »ne bo poceni.«