Hitro se bo nabiral

Druga pošiljka snega: od 10 do 20 centimetrov. Najbolj intenzivno bo snežilo v času jutranje prometne konice

J.P.
6. 2. 2018, 07.27
Posodobljeno: 6. 2. 2018, 09.45
Deli članek:

Petkova ohladitev je iz dežja naredila sneg, ki je naletaval še v soboto.

Bobo

Vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso) že napovedujejo drugo pošiljko snega – snežilo bo spet jutri.

Arso
Napoved

»Količinsko padavine ne bodo tako obilne kot ta konec tedna, tudi razporeditev padavin bo bolj enakomerna, tako da velikih odstopanj po državi ne pričakujemo. Nekaj manj padavin bo na severu, več pa na jugu,« so sporočili in dodali, da bo tudi tokrat na Primorskem zapihala burja, a predvidoma ne tako močna, kot ta konec tedna.

Padavine naj bi se nad državo razširile že zjutraj. Arso opozarja, da bo najbolj intenzivno snežilo v času jutranje prometne konice.

Sneg se bo hitro nabiral

Najvišje dnevne temperature bodo danes od -1 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Jutri pa od -5 do -1, na Primorskem do okoli 4, najvišje dneve od -3 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

A čeprav snega predvidoma ne bo zapadlo toliko, kot v petek in soboto, se bo ta vseeno hitro nabiral, saj se je v večjem delu države obdržala snežna odeja. »Pričakujemo, da bo do četrtka zapadlo večinoma od 10 do 20 centimetrov snega, morda ponekod na jugu nekaj centimetrov več,« so še sporočili.

Na spletni strani Neurje.si je mogoče prebrati, da bo v noči na četrtek sneženje v zahodnem delu Slovenije  ponehalo, na vzhodu in jugu pa bo še občasno snežilo.

V petek bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme.