Sum na eksplozivno napravo

FOTO: Znano, kdo je s sumljivim črnim pasom in nožem povzročil bombni preplah na mejnem prehodu

G.G.
25. 1. 2018, 15.13
Posodobljeno: 25. 1. 2018, 15.42
Deli članek:

Na mejnem prehodu Dragonja je bilo zjutraj dramatično. Policisti so pri pregledu potnikov na avtobusu posumili, da bi lahko imel 22-letni hrvaški državljan pri sebi eksplozivno napravo.

PU Koper
Sumljivi valjasti predmeti. Izkazalo se je, da gre za prazne pločevinke.
22-letni hrvaški državljan je bil na poti iz Poreča v Ljubljano.

Policist je pod sedežem, na katerem je sedel 22-letnik iz Poreča, zaznal sumljiv skrit predmet. Ko ga je izvlekel izpod sedeža, je videl, da gre za črn usnjen hlačni pas, na katerega je bilo navezanih deset valjastih predmetov, oblepljenih z rjavim in črnim lepilnim trakom. Predmeti so bili povezani z žico. Znak za alarm.

Policist je utemeljeno posumil, da bi lahko šlo za eksplozivno napravo. Potnike je zaprosil, da zapustijo avtobus, 22-letniku pa so odvzeli prostost.

Mejni prehod so zaprli, s sumljivim predmetom pa so si dali opravka pripadnika oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije. Rentgensko so slikali najdeni predmet in ugotovili, da ne gre za nevarno sredstvo. Na pasu so bile prazne pločevinke, ki so dajale videz improvizirane eksplozivne naprave.

So pa med 22-letnikovo prtljago našli daljši kovinski nož in še druge predmete, ki bi lahko koristili pri ugotavljanju njegovega motiva.

PU Koper
Pripadniki oddelka za pritibombno zaščito so preverili, ali gre nemara res za eksplozivno napravo.

Trenutno koprski kriminalisti obravnavajo osumljenega 22-letnika zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja "zloraba znamenj za pomoč in nevarnost po 2. odstavku 309. člena KZ-1, za katerega je zagrožena kazen zapora do petih let."