Sum detomora

Opazili, da se je "nenavadno" obnašala! Ko je zapustila sanitarije, so našli novorojenčka

G.G.
22. 1. 2018, 11.45
Posodobljeno: 22. 1. 2018, 14.02
Deli članek:

Policisti so predstavili podrobnosti glede najdenega dojenčka v centru varne vožnje na Vranskem.

Arhiv Svet24
Otrokovo stanje je stabilno.
O usodi novorojenčka bo odločal pristojni center za socialno delo.

Celjski policisti so potrdili, da se je mlajša ženska (polnoletna) v soboto udeležila tečaja varne vožnje. Tam prisotni so zaznali, da je bilo njeno obnašanje nekoliko “nenavadno”, zato so ji ponudili, da bi se tečaja varne vožnje udeležila kdaj drugič. Mladenka je nato skupaj s partnerjem odšla v sanitarije, nakar sta hitro odšla s kraja.

Čistilka, hišnik in inštruktor varne vožnje so posumili, da nekaj ni v redu. Pregledali so toaletne prostore in tam našli nebogljenega dojenčka. Hitro so poklicali reševalce, ti pa so novorojenčka odpeljali v celjsko bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje Milan Vogrinec je danes povedal, da je šlo za normalen porod in da je fantek v stabilnem stanju.

Policisti so se takoj po najdbi dojenčka lotili iskanja para in ju hitro izsledili. Z materjo so že opravili razgovor, vlogo partnerja, ni še potrjeno, da gre za očeta zapuščenega otročička, pa še ugotavljajo. Mater najverjetneje čaka kazenska ovadba zaradi poskusa detomora (ker je po porodu zapustila novorojenčka).