Mala dlan

Mamice in nedonošenčki

Oglasno sporočilo
22. 1. 2018, 11.35
Posodobljeno: 26. 1. 2018, 09.04
Deli članek:

Prezgodnje rojstvo otroka je tudi za mamico zelo težko obdobje.

Rojstvo otroka je za mamico ponavadi eno najlepših obdobij v življenju. Kadar z otročkom ni vse tako, kot bi moralo biti, ali se rodi prezgodaj, pa je lahko tudi eno najtežjih. V ranljivih trenutkih, ko trepetajo za življenje in zdravje svojih otrok, tudi mamice potrebujejo pomoč. Pomoč v porodnišnici jim nudijo številni psihologi, med njimi tudi doc. dr. Vislava Globevnik Velikonja. Pojasnjuje, da je stiska ob rojstvu nedonošenega otroka popolnoma normalna.

»Najbolj trpijo tiste mame, ki jih je tako strah, da se zaprejo vase, odidejo domov, ker ne zdržijo pritiska v porodnišnici, in potem prihajajo samo na obiske. Njihovo stisko pogosto prezremo. Tiste, ki ostanejo, sestre vidijo jokati, jih znajo usmeriti – opozorijo pediatra in dobijo psihološko pomoč, če jo sprejmejo. Neki mamici se lahko sesuje svet že, ko gleda svojega zlateničnega otroka pod lučko (fitoterapija), pa pričakujemo povsem normalen razvoj.«

Združeni v veliko akcijo Mala dlan, veliko življenje!

Jaka Koren
V Porodnišnici Ljubljana nujno potrebujejo nove inkubatorje

Enota za intenzivno nego in terapijo novorojencev »za dlan veliki malčki« nenehno potrebujejo nove aparate in opremo za izboljšanje možnosti preživetja. Na svetu je vsako leto več prezgodaj rojenih otrok, v Sloveniji 1400. Združimo moči in pomagajmo olajšati skrb mamicam nedonošenčkov z nakupom novih inkubatorjev, ki jih porodnišnice nujno potrebujejo. Pošljite DLAN ali DLAN5 na 1919 in pomagajte tudi vi!