Tatvine

Želela je kozarec vode s sladkorjem in vstopila v stanovanje

T.L.
12. 1. 2018, 10.46
Posodobljeno: 12. 1. 2018, 10.49
Deli članek:

Oškodovanec je zaprl vrata in se odpravil v kuhinjo, medtem pa je ženska brez dovoljenja vstopila v hišo in iz predsobe odtujila denarnico.

Profimedia
Policija opozarja: Zaklenite vrata!

Policisti PU Ljubljana so včeraj ob 15.15 sprejeli obvestilo o tatvini denarja iz hiše v Šmartnem. Po zdaj zbranih podatkih je neznani storilec vstopil v hišo skozi vrata, ki niso bila zaprta, nato pa iz dnevne sobe odtujil moško torbo z vsebino. Ko je hišo zapuščal, ga je zalotil oškodovanec in ga vprašal, kaj počne. Neznanec ga je prosil za denar, nato pa zbežal iz hiše.

Policija sporoča, da je neznanec star med 20 in 30 let, visok med 170 in 175 centimetri, v času tatvine je bil oblečen v hlače z vojaškim vzorcem, njegov obraz pa je bil neobrit.

Prosila za vodo s sladkorjem, odnesla denarnico

O še eni tatvini denarja so bili obveščeni okrog 14. ure na Prulah. Neznana ženska je pozvonila na vrata oškodovanca in ga prosila za kozarec vode. Oškodovanec je zaprl vrata in se odpravil v kuhinjo, medtem pa je ženska brez dovoljenja vstopila v hišo in iz predsobe odtujila denarnico. Oškodovanca pa pri tem zamotila s prošnjo, če ji v vodo strese nekaj sladkorja. Opis ženske: stara med 50 in 60 let, močnejše postave, visoka med 160 in 170 cm, črnih, neurejenih las, segajočih do ramen, oblečena je bila v črn dolg plašč.

Ob zadnjih dogodkih policija opozarja občane, naj bodo previdni in ravnajo samozaščitno. Vrata naj vedno zapirajo in zaklepajo, še posebno pozornost pa naj posvečajo nenapovedanim obiskom nepoznanih oseb. Naj jih ne vabijo v notranjost, če pa to že storijo, naj jih imajo ves čas pod nadzorom in naj jih ne puščajo samih v prostorih, opozarja policija.