Ko je oči milijonar

15-letni gizdalin ukradel športno letalo, nato v Leobnu ob reki Muri še ferrarija

S.R.
15. 12. 2017, 09.06
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 13.19
Deli članek:

Sin avstrijskega milijonarja in sorodnik lastnika priznane restavracije na Dunaju ima za pasom že veliko lopovščin, zadnjih pet tednov pa se je privajal na življenje v priporni celici v avstrijski prestolnici.

Profimedia
Takega je sunil 15-letnik.

15-let star mulec, sin premožneža in sorodnik znanega dunajskega gastronoma, je novembra obiskal trgovca z avtomobili v mestu Leoben na avstrijskem Štajerskem, piše avstrijski Kleinzeitung. Po kratki preskusni vožnji skupaj s prodajalcem, ki ga je še prej naplahtal, da ni tako golobrad fant, kot kaže njegov utajen emšo, je podpisal pogodbo in jo brez plačila popihal s 180.000 evrov vrednim ferarijem 458 Italia. Prodajalec je krajo seveda nemudoma prijavil policiji.

Približno štiri ure pozneje so luksuzno vozilo v središču prestolnice zapazili dunajski policisti, ki jim je delo močno olajšal sam malopridnež. Ta se je namreč na prodajalčeve papirje podpisal s pravim imenom. Policisti so ga brez težav izsledili prek lokacije njegovega mobilnega telefona, ki ga podobno kot današnja mladež ni izpustil iz rok.

"Star" znanec

Policisti so kaj hitro ugotovili, da imajo opravka z znanim lumpom. Ta je septembra s prijateljem na letališču v kraju Bad Vöslau v Spodnji Avstriji poskušal »suniti« nič manj kot športno letalo!? Pristojnim ga je uspelo ustaviti šele na vzletni stezi. Ugotovili so še, da je v golf klubu Fontana v kraju Oberwaltersdorf z namazanim jezikom, polnim pravljic in laži, lastnike športnih vozil večkrat nafarbal, da so mu za kratek izlet izročili ključe svojih jeklenih konjičkov.

Kot poroča Kleinezeitung, je mladi »hohštapler« kot motiv za svojo zadnjo pregreho navedel, da je šlo zgolj za šopirjenje pred svojimi prijatelji. Sodišče ga je obsodilo na 14-mesečno pogojno zaporno kazen in ga po petih tednih pripora izpustilo na prostost.