Hudičevo delo

VIDEO: Oče odpustil morilcu svojega sina in ga objel

R.T.
11. 11. 2017, 15.27
Posodobljeno: 11. 11. 2017, 15.51
Deli članek:

Kljub tragediji, ki ga je doletela, je oče vpričo vseh na sodišču objel enega od morilcev svojega sina.

Youtube
Morilec Trey Relford.

»Nisem jezen nate. Jezen sem na hudiča. Krivim hudiča, ki te je spravil na kriva pota, da si storil takšen zločin,« je Abdul-Munim Sombat Jitmoud je v torek na sodišču v ameriški zvezni državi Kentucky povedal Treyju Relfordu, ki je bil zaradi svoje vloge v umoru 22-letnega Salahuddina obsojen na 31 let zapora.

»Odpuščanje je največje darilo, ki ga premore islam. V imenu Salahuddina in njegove matere ti odpuščam,« je dodal oče ter pred osuplimi očmi uslužbencev in vseh prisotnih na sodišču morilca nato še objel. V srce parajočem trenutku solz ni uspelo zadržati niti sodnici Kimberly Bunnell, ki je začasno prekinila sodni postopek.

V nadaljevanju je na mesto za priče stopila Relfordova mati, ki se je izpovedala o sinovi odvisnosti od drog, se obrnila proti družini Jitmoud in se zahvalila, da so soglašali z dogovorom o priznanju krivde, ki je njenega sina obvaroval pred smrtno kaznijo. Na koncu je spregovoril še morilec sam. Med brisanjem solz je izrazil globoko obžalovanje nad dogajanjem tistega dne in dejal, da kaj takšnega, kot je storil Jitmoud, terja močnega človeka. »Ne morem si predstavljati bolečine. Ničesar ne morem popraviti ... hvala, da si mi odpustil,« je dejal, Jitmoudu ponudil roko, čemur je nato sledil objem, dokler se niso obema pridružili še drugi člani obeh družin.

24-letni Relford je pred enim mesecem priznal sostorilstvo pri umoru Jitmoudovega sina Salahuddina, sicer zaposlenega pri verigi PizzaHut. Relford in še dva moška so Salahuddina umorili med dostavljanjem pic. To, da mu je oče odpustil, vseeno ne spremeni dejstva, da Relford še vedno ni v celoti prevzel odgovornosti za umor, pa je dejala tožilka Kathy Phillips. Ta opozarja na dokaze, da so skupaj z dvema pajdašema dostavljavcem pic redno sledili, nato pa so si za tarčo izbrali Salahuddina, ga oropali in ubili. »Gre za načrtovan in nasilen zločin. Sem so ga pripeljala lastna dejanja,« pravi.