Ponoreli Friedrich

Iz zasede ustrelil sosede in pobegnil! Policisti našli njegov kombi

G.G.
30. 10. 2017, 10.14
Posodobljeno: 31. 10. 2017, 13.05
Deli članek:

Idilično vasico v bližini Gradca je v nedeljo dopoldne pretreslo streljanje. Na “sporedu” je bil t.i. sosedski spor, tako dobro znan tudi Slovencem.

Graška policija
Friedrich, če je še živ, za seboj pušča malo ali nič sledi.

Družini iz vasi Stiwoll, ki sta v dolgoletnem sporu glede koščka posesti prek katerega pelje pot, naj bi se v nedeljo pogovorili in poskusili rešiti banalen spor. 66-letni Friedrich F. je slišal, da je njegova hči povabila sosede na obisk in skoval zlobni načrt. Namestil se je na podstrešju, od koder je imel pregled nad dvoriščem. V roke je prijel puško in nameril proti prihajajočim sosedom, ki niso pričakovali kaj takšnega.

Trikrat je zadel tarčo – sosede. Dva sta umrla, 55-letna Adelheid in 64-letni Gerhard, medtem ko je 68-letna soseda hudo poškodovana.

Vzrok Friedrichove omračitve uma? Kot že zapisano, dolgoletni sosedski spor glede dovozne poti, strelec pa je bil v vasi znan kot “problematičen osebek”, ki se je s sovaščani kregal že zaradi "vremena". Rad se je razglašal za “žrtev oblasti”, na svoji spletni strani pa je pljuval čez politične stranke in sodno oblast.

Na oknu kombija napis "Heil Hitler" 

Po “maščevanju” se je Friedrich odpeljal s svojim belim kombijem, na katerega zadnjo okno je lani napisal “Heil Hitler”, s čimer je poskrbel za zgražanje javnosti in srečanje z graško policijo.

Medtem ko policisti morilca še iščejo, so v vasi danes odpovedali pouk in zaprli vrtec. Ponoreli Friedrich bi se lahko skrival kje v bližini. Ker je oborožen, je lahko tudi nevaren, zato policisti varujejo občinske stavbe, še posebej pa pazijo na Friedrichove sosede.

Okoli 13. ure so policisti v bližnjem gozdu našli njegov kombi. Bil je prazen.