Pomemben del

Največja skrivnost umora Jelene – samo to še manjka, da bi razrešili primer

J.P.
17. 10. 2017, 08.18
Posodobljeno: 17. 10. 2017, 08.27
Deli članek:

Kdo jo je umoril in kako bi bilo mogoče dognati z analizo orožja, s katerim je bil zagrešen zločin.

Facebook
Jelena Krsmanović je bila umorjena 2. aprila lani. Imela je 33 let.

Vendar pa preiskovalci morilskega orožja po več kot letu dni še vedno niso našli.

Oster predmet?

Srbski preiskovalci ne zanikajo, da gre za enega izmed ključnih kosov dokaznega gradiva in za morda enega večjih misterijev v zvezi z umorom pevke Jelene Krsmanović Marjanović (33). Morilec ji je z nečim zadal devet udarcev v glavo – to bi lahko bil kij, kladivo, izvijač, … Blic, ki naj bi imel dostop do fotografij, ki so nastale med obdukcijo, pa poroča, da naj bi morilec uporabil oster predmet. Glede na to, da je bila napadena od zadaj in da se je napad nadaljeval tudi, ko je že obležala na tleh, domnevajo, da gre za zločin iz strasti.

Facebook
Zoran Marjanović

Zaenkrat za glavnega osumljenca velja njen mož Zoran Marjanović (39).

Dobro premišljen zločin

Policisti so po umoru preiskali kraj zločina in širšo okolico, a o morilskem orožju ni bilo ne duha ne sluha. Kanal v Crvenki, kjer je bilo najdeno pevkino truplo, je bil večkrat izsušen, okoliško rastje porezano, divja odlagališča na koncu nasipa odstranjena. Preiskovalci niso zanemarili niti zabojnikov za smeti.

Da morilsko orožje še ni bilo najdeno, bi lahko pomenilo, da je bil zločin dobro premišljen in da ga je morilec vzel s seboj in ga odvrgel nekje, kjer ga preiskovalci ne bi našli. Za to je imel dovolj časa – od Jeleninega izginotja pa do najdbe njenega trupla je minilo 20 ur. V bližini kraja zločina teče Donava, med Crvenko in Borčo pa so še trije kanali. Orožja bi se lahko znebil tudi v bližnjem gozdu.

Jelena je bila umorjena 2. aprila lani.