Smrtna žrtev

Hudo trčenje pri Ljubnem, ena oseba umrla

K.M.
8. 10. 2017, 09.38
Posodobljeno: 8. 10. 2017, 15.02
Deli članek:

Včeraj zvečer je na cesti Ljubno-Luče prišlo do hude prometne nesreče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob 21.10 je na cesti Ljubno-Luče, pri naselju Savina, občina Ljubno, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Poškodovane so bile tri osebe, od katerih je ena oseba zaradi poškodb umrla na kraju dogodka. Po naših informacijah naj bi šlo za 32-letno voznico drugega vozila, ki je bilo v nesrečo udeleženo. 

Letos je v prometnih nesrečah na območju PU Celje umrlo 15 ljudi, lani v enakem obdobju pa 16, so ob tragičnem dogodku sporočili iz PU Celje. 

Vzrok nesreče je bila nepravilna stran in smer vožnje 25-letnega voznika, ki je vozil iz smeri Ljubnega ob Savinji proti Lučam. V desnem  nepreglednem ovinku, izven naselja Primož pri Ljubnem, je zapeljal na  nasprotno smerno vozišče in trčil v vozilo 32-letne voznice , ki je pravilno pripeljala nasproti. 

Povzročitelj in sopotnica huje poškodovana

Poškodbam je na kraju podlegla 32-letna voznica, kot pa je sporočila policija, sta se v nesreči huje poškodovala 25-letni povzročitelj nesreče in 21-letna sopotnica v njegovem avtomobilu.  

Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščene osebe iz vozila, z vpojnimi sredstvi posuli cestišče, razsvetljevali okolico nesreče ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Poškodovani osebi sta bili z reševalnimi vozili NMP Mozirje in NMP Velenje prepeljani v Splošno bolnišnico Celje.