2x dvignila denar

Bolgarka z odtujeno bančno kartico uspešno nakupovala

J.P.
25. 9. 2017, 11.27
Posodobljeno: 25. 9. 2017, 11.31
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v četrtek odvzeli prostost 27-letni Bolgarki, ki je osumljena, da je zlorabila odtujeno bančno kartico.

Profimedia

27-letna Bolgarka je tistega dne na mestnem avtobusu oškodovancu iz nahrbtnika odtujila denarnico, z bančno kartico pa opravila dva uspešna dviga na bankomatu – dvignila je 300 evrov) – in tri neuspešne, saj je prekoračila dnevni limit. Uspela je tudi opraviti tri nakupe v dveh različnih prodajalnah v skupni višini 406,16 evrov, v tretji pa so jo zaprosili za osebni dokument. Ko je hotela oditi, jo je zaustavil varnostnik in jo zadržal do prihoda policistov. Ti so jo včeraj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ji je odredil pripor.

Osumljena je tatvine in zlorabe bančne kartice.

Policisti so tekom preiskave ugotovili, da je bila slednja posneta z video nadzornim sistemom na različnih bančnih avtomatih in trgovinah, kjer je zlorabljala odtujene bančne kartice. Osumljena je za več kot pet podobnih primerov v obdobju od meseca maja do avgusta. V zvezi zbranih ugotovitev bodo policisti kazensko ovadbo dopolnili.