Zabodel šest mladeničev

VIDEO: Pokol v Slatini: »Za njih smo "šiptarji" s Kosova«

S.R.
25. 9. 2017, 08.38
Posodobljeno: 25. 9. 2017, 08.43
Deli članek:

Krvav pohod v Slatini na Hrvaškem, kjer je mladoletnik z nožem zabodel šest mladeničev, je močno razvnel strasti v mestu.

Youtube/Index.hr
V noči na nedeljo je v nočnem lokalu Gambino mladoletnik zabodel šest oseb.

Po napadu v diskoteki Gambino, ki se je zgodil v noči na nedeljo, je bilo včeraj precej burno pred policijsko postajo v Slatini. Spomnimo, ob približno 1.30 uri je v lokal vstopil 17-letni mladenič, oborožen z dvema nožema, in začel zabadati hrvaške državljane, ki so se na območje priselili s Kosova. V napadu je ranil šest oseb, vključno z dvema mladoletnikoma, pri čemer je eden od njiju utrpel hude poškodbe, vendar je po operaciji že zunaj življenjske nevarnosti.

Včeraj popoldne, potem ko so policisti napadalca privedli na policijsko postajo, se je pred zgradbo zbralo okoli 50 razjarjenih meščanov, večinoma družinskih članov in prijateljev žrtev nočnega napada. Ti so prepričani, da se je napad zgodil zaradi sovraštva do "prišlekov" in da policija ni storila dovolj, da bi jih zaščitila. »Povod za napad je bilo sovraštvo, ki se po Slatini širi vse odkar smo mi Hrvati s Kosova prišli v to mesto. Mi smo za njih »šiptarji« s Kosova,« je izjavil eden od udeleženih.

Portal Index.hr piše, da je 17-letni napadalec star znanec policije, saj naj bi se v preteklosti pogosto zapletal v etične spore s priseljenci iz Kosova, zaradi tega pa naj bi nekaj časa preživel tudi v prevzgojnem domu.

Čeprav bi se krvavi napad lahko končal precej bolj tragično, se številni prebivalci zdaj bojijo morebitnega maščevanja in novih sporov.