Umor

Iz smrti pevke Jelene naredili resničnostni šov

J.P.
25. 9. 2017, 08.25
Posodobljeno: 25. 9. 2017, 08.29
Deli članek:

Umor Jelene Marjanović Krsmanović še vedno uživa veliko pozornost javnosti.

Facebook
Jelena Krsmanović je bila umorjena 2. aprila lani. Imela je 33 let.

Od 3. aprila lani, ko je bilo pevkino negibno telo najdeno v Crvenki, je njen umor v Srbiji postal ena najpogostejših tem pogovora. »Kdo je moril Jeleno?« je vprašanje, ki ga je bilo v zadnjih 17 mesecih mogoče slišati na vsakem koraku, članki o žalostnem koncu Jelene Marjanović Krsmanović pa so med najbolj branimi na spletu.

Moževa vloga

Pred kratkim v pripor odvedeni mož pokojne pevke – osumljenec – teorij ni komentiral. Vseeno se je domala nepretrgoma pojavljal v srbskih medijih. Govoril je o vdovstvu, življenju brez žene, … Venomer je vztrajal, da je nedolžen. Po 17 mesecih tega »resničnostnega šova«, je Zoran Marjanović vstopil v čisto pravega. V Zadrugi je preživel osem dni, preden je bil aretiran. Zanimanje za primer je spet naraslo.

Največ pozornosti

Blic poroča, da je pevkin umor postal svojevrsten resničnostni šov, v katerih glavni vlogi pripadata zakoncema Marjanović in navaja sociologa Razka Božovića, ki pravi, da je celotna zgodba odraz zmede vrednot – da slabe novice in skrajnosti najbolj pritegnejo javnost. Psihiater Milan Milić pa je za omenjeni medij dejal, da ljudstvo z ukvarjanjem s primerom za trenutek pozablja na lastna življenja.