Skrivnostno

Smrt pod vrhom Pece ostaja uganka: Ubila ju ni niti strela

S.R.
14. 9. 2017, 19.37
Posodobljeno: 14. 9. 2017, 19.45
Deli članek:

Kot je povedal policijski uslužbenec Michael Masaniger, v primeru skrivnostne smrti zakoncev, katerih trupla so včeraj našli pod vrhom Pece, ni šlo za nesrečo, nasilno dejanje, udar strle ali samomor.

Profimedia
Njuna smrt bo ostala zavita v tančico skrivnosti.

Policija je primer zato danes opredelila kot smrt iz zdravstvenih razlogov. Spomnimo, slovenska planinka je včeraj pod vrhom Pece naletela na truplo starejše ženske in o tem obvestila reševalce. Ti so pozneje le dvajset metrov stran našli še mrtvega starejšega moškega. Izkazalo se je, da gre za 78 in 79 let stara zakonca iz Nemčije.

»Pri pokojnih ni bilo mogoče zaznati nobenih poškodb, ki bi kazale na nesrečo ali udar strele,« je danes povedal policijski uslužbenec Michael Masaniger. Policisti zato domnevajo, da sta umrla naravne smrti, saj hkrati ni bilo nobenih znakov, da bi par umrl zaradi podhladitve.

Zakonca iz Hannovra sta na avstrijskem Koroškem sicer dopustovala, pri čemer sta se za več tednov nastanila v hotelu v Velikovcu. »Odpravila sta se na nekaj izletov, vključno z daljšimi potepi, zato ju v hotelu tudi nihče ni pogrešal,« še pojasnjuje Masaniger.

Policija domneva, da sta zakonca umrla med sestopom z vrha Pece, njuna trupla so namreč našli na nadmorski višini 2070 metrov. Prvi naj bi umrl moški, njegova soproga pa naj bi v prizadevanju, da poišče pomoč, doživela srčni napad. Vse to so vendarle zgolj domneve, kaj točno se je usodnega dne dogajalo, pa bo morda za vedno ostalo zavito v tančico skrivnosti.