Trenutki groze

Po grožnjah je dvignil še pištolo in začel streljati

L.T, T.L.
11. 9. 2017, 18.59
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 07.30
Deli članek:

Izvedeli smo, kaj je v ozadju dogodka v Šentjurju, ki je domačinom pognal strah v kosti in bi se lahko končal tragično. Pa se na srečo ni.

L.T.
Hiša 88-letnega strelca.

Medosedski spori v Sloveniji žal niso redki. In tragično bi se lahko končalo medosedsko sobivanje v petek v Šentjurju. Poročali smo, da je v petek dopoldne 88-letni domačin iz Šentjurja stopil do sosedov, ki so sedeli na terasi. Zagrozil jim je, da jih bo ustrelil. In ni ostalo le pri grožnjah, dvignil je namreč pištolo in nameril. Ustrelil je v okno hiše, v vhodna vrata, za konec pa je tudi v avto, parkiran ob hiši. Na srečo se je vse skupaj končalo brez žrtev. 

Zgodba ima sicer svojo zgodovino. Izvedeli smo, da sta se soseda sporekla glede mejnega kamna. Storilec naj bi ga pred tremi leti s pomočjo sorodnika geodeta dal premakniti na zemljišče soseda, nakar je ta sprožil sodne postopke s katerimi je mejnik skušal povrniti na prejšnje mesto. Obisk odvetnika, ki je 88-letniku in njegovi ženi prišel izročiti papirje, naj bi slednjo prizadel do te mere, da naj bi zaklicala, da si raje sodi sama, kakor da gre na sodišče.

Več o ozadju spora, ki bi se lahko končal tragično, lahko preberete v torkovi tiskani izdaji časnika Novice Svet24.