Zalagali Slovence in Italijane

FOTO: Razkrinkali kriminalno združbo, ki je preprodajala vrhunski kokain

S.R.
11. 9. 2017, 13.32
Posodobljeno: 11. 9. 2017, 13.46
Deli članek:

Kriminalisti so v dalj časa trajajoči preiskavi razkrinkali kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije, so sporočili iz PU Nova Gorica.

PU Nova Gorica
Kriminalisti glede na zelo dobro kakovost zaseženega kokaina predvidevajo, da bi z redčenjem na kakovost ulične prodaje dosegli trikratni volumen in s tem potrojili nelegalni zaslužek.

Sodelovanje novogoriških kriminalistov, italijanskih orožnikov iz Nabrežine in kriminalistov uprave kriminalistične policije je obrodilo sadove. V okviru preiskave so ugotovili, da je 62-letni Novogoričan italijanskim državljanom prodajal kokain in konopljo. O tem so obvestili okrožno državno tožilstvo in na podlagi njihovega usmerjanja pričeli z intenzivnim pridobivanjem dokazov.

V sredo popoldan so nato odvzeli prostost 5 osebam, štiri od njih, in sicer 62- in 35-letnika iz okolice Nove Gorice ter 33- in 30-letnika iz Nove Gorice, pa so naslednji dan privedli pred preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča. Kazensko so ovadili še 33-letnika iz okolice Nove Gorice.

PU Nova Gorica
V akciji so zasegli slab kilogram kokaina.

Dobro organizirana veriga

Gre za dobro organizirano kriminalno združbo, ki je večje količine kokaina prodajala na območju Nove Gorice in Italije. Preiskava je razkrila, da je kupcem na območju Nove Gorice prepovedano drogo prodajal 62-letnik. Ta jo je prodajal 33- in 35-letniku, ki sta drogo prodajala naprej. Poleg tega je 62-letnik kokain prodajal tudi italijanskim državljanom, ki so jo nato razpečevali na območju Italije. 62-letniku je prepovedano drogo priskrbel 33-letnik, njemu pa jo je dobavljal 30-letnik iz Nove Gorice.

V zaključni policijski akciji je sodelovalo več kot 70 kriminalistov, policistov, policistov specialne enote policije, več policistov s psi za iskanje prepovedane droge in italijanski orožniki. Opravili so 16 hišnih preiskav in preiskav osebnih avtomobilov ter pet osebnih preiskav. V akciji so zasegli slab kilogram kokaina ter manjše količine konoplje in hašiša. Zasegli so še "umazano" gotovino ter več telefonov, računalnikov in drugih predmetov, ki so jih osumljenci uporabljali pri "delu."

Osumljeni so 155 kaznivih dejanj trgovineprepovedanimi drogami, preiskovalni sodnik pa je po zaslišanju zoper 3 osumljene odredil pripor.