Groza na ulicah Rima

VIDEO: Sestro umoril, razkosal in njene dele skril v smetnjake

S.R.
17. 8. 2017, 08.40
Posodobljeno: 17. 8. 2017, 08.54
Deli članek:

62-letnik iz Rima je včeraj organom pregona priznal umor svoje sestre, potem ko so v smetnjaku na ulici našli par odrezanih nog. Pozneje so v smetnjakih na drugi ulici našli še preostale dele njenega telesa, vključno z njeno glavo.

Youtube
V smetnjakih so pozneje našli še preostale dele njenega telesa.

Preiskovalci so v zvezi z grozljivimi najdbami na ulicah Rima včeraj zaslišali 62-letnega Maurizia Diotallevija. »Diotallevi je pred preiskovalnim sodnikom priznal, da je morilec on in da je želel truplo skriti,« je v izjavi za javnost navedla italijanska policija.

Žrtev je bila njegova 59-letna sestra Nicoletta Diotallevi, ki si je z njim delila stanovanje v premožni soseski Flaminio, kjer so Maurizia tudi izsledili.

Preiskava se je začela v torek ponoči, ko je mlajše dekle v drugi premožni soseski Parioli, slab kilometer oddaljeni od njunega domovanja, v smetnjaku naletela na par odrezanih nog, zavitih v pakirni trak. Punca, ki je nemudoma poklicala policijo, je bila nad grozljivim prizorom povsem pretresena, poročajo italijanski mediji.

Na Maurizieva vrata so potrkali po pregledu posnetkov nadzornih kamer v bližini smetnjaka. Te so v noči na torek ujele moškega, ki je v smetnjak odvrgel »težek predmet,« je zapisano v izjavi za javnost. Na najhujše jih je pripravila tudi prijava pogrešane osebe, ki je bila v ponedeljek podana v zvezi s Diotallevijevo. Kot pogrešano naj bi jo prijavil sam Maurizio. Policija je v plastičnih vrečkah v smetnjakih nedaleč od njunega stanovanja pozneje našla še druge dele njenega telesa.

Maurizio trenutno čaka v priporu, policija pa je glede motiva za umor navedla samo, da gre za »zločin iz družinskih razlogov.«