Vreme

Za vikend pripravite dežnike

M.K.
17. 8. 2017, 08.39
Posodobljeno: 17. 8. 2017, 09.01
Deli članek:

Danes in jutri bo še večinoma sončno z najvišjimi dnevnimi temperaturami zraka od 27 do 33 stopinj C. V soboto pa se že obeta poslabšanje vremena.

Profimedia
V soboto se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

Tudi jutri bo sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 21, najvišje dnevne od 28 do 34 stopinj C.

V soboto pa se bo postopno pooblačilo, popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na nedeljo.

V nedeljo bo nad osrednjo Evropo spet nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo prve dni prihodnjega tedna, proti koncu tedna pa postopno slabelo. V četrtek ali petek bo severno od Alp potovala šibka vremenska fronta.

V nedeljo se bo delno zjasnilo, hladneje bo. Popoldne bo rasla kopasta oblačnost, možna bo kakšna ploha. Od ponedeljka do petka bo sončno in postopno spet topleje, najvišje temperature bodo od 25 do 30 stopinj C. V četrtek in petek se bo nekoliko povečala možnost popoldanskih ploha ali neviht, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Biovreme: Danes bodo pri najbolj občutljivih sprva še možne manjše vremensko pogojene težave, sicer pa vreme v četrtek večini ljudi ne bo povzročalo težav.