Tragedija med počitnicami

Mama ve, zakaj je umrl njen 13-letni Luka

R.T.
1. 8. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

"Zakaj on? Ne morem verjeti, da mojega otroka ni več," je povedala obupana mati po sobotni tragediji, ki je družino doletela med počitnicami.

Profimedia

Mama 13-letnega dečka, ki je konec tedna umrl med počitnikovanjem na Braču, je prejela rezultat obdukcije. Deček Luka je doživel izliv krvi v možgane, zaradi česar je izgubil zavest in se utopil, je za Večernje novosti povedala užaloščena mama Jelena.

Dejala je, da je bil Luka zelo dober plavalec, da je plaval od drugega leta starosti v rekah, oceanih, morju… Da je aktiven športnik, kot oče, svetovno znan igralec odbojke, je treniral odbojko, drugače pa ves čas metal žogo na koš ali kolesaril. Vsak mesec pa so ga tudi zdravniško pregledali.

"Zakaj on? Ne morem verjeti, da mojega otroka ni več," je povedala obupana mati. Deček se je v soboto najprej odpravil na vožnjo s kajakom v družbi prijateljev, nato pa se je šel potapljati. Kmalu so turisti na plaži opazili, da morje prenaša negibno telo. Ni bilo daleč od obale, so povedale priče tragičnega dogodka, ki se je zgodil v zalivu Mala Lozna. Takoj so ga izvlekli na kopno, na pomoč sta priskočili dve medicinski sestri, ki sta bili na plaži, in zdravnik iz Velike Britanije, vendar Luki niso mogli več pomagati. 

Mama je na otroški plaži čuvala manjše otroke, medtem ko je Luka s prijatelji šel na vožnjo s kajakom, se spominja mama. Zdaj čakajo na dokumente iz veleposlaništva, da bo lahko sina odpeljala domov v Srbijo.