Štiri vozila

FOTO: Grozljiva nesreča: Erik priletel v tovornjak

pk
26. 7. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V hudi prometni nezgodi na hitri cesti med Ajdovščino in Selom se je zaletelo več vozil.

GENG
Žalosten prizor tragične nezgode, v kateri je umrl 40-letnik z Vrtojbe.

Kaj se je zgodilo, da je mlajši moški zapeljal na napačno smerno vozišče, po katerem je pripeljal tovornjak in vanj trčil z vso silo? Pomoč je bila zanj prepozna – umrl je v avtu.

V ponedeljek pozno zvečer je na hitri cesti med Ajdovščino in Selom, na odseku, kjer poteka cestno delo, močno počilo. Prišlo je do nezgode, v kateri so bila udeležena dve tovorni in dve osebni vozili. Na kraj dogodka so odhiteli policisti, reševalci in gasilci iz Ajdovščine in Nove Gorice. Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica, je sporočil, kaj se je zgodilo.

GENG
S tehničnim posegom so ponesrečenca izrezali iz avta.

Na napačni strani

»Prometni policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega vozila, doma iz občine Šempeter - Vrtojba, vozil po hitri cesti iz Sela proti Ajdovščini. Na tem odseku je promet zaradi delovne zapore preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in je urejen dvosmerno. Omenjeni moški ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je na ravnem delu ceste zapeljal levo, neposredno pred tovorno vozilo, ki je prihajalo iz nasprotne smeri in ga je vozil 54-letnik, doma iz okolice Nove Gorice. Trčila sta z vso silo,« pojasni okoliščine tragičnega dogodka.

Statistika 

Dean Božnik s PU Nova Gorica pove, da je za posledicami prometnih nesreč na cestah na območju severne Primorske letos umrlo sedem ljudi.

Tovornjak je nato zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčil še v začasno varnostno ograjo iz betona, osebno vozilo 40-letnika pa je vrtelo ob boku tovornjaka in nato odbilo v avtomobil, ki ga je vozila 37-letna ženska iz Ajdovščine. »Za njo je pripeljalo še eno tovorno vozilo, vozil ga je 40-letni Novogoričan, ki je zapeljalo skrajno desno in se s tem sicer izognilo trčenju z vozilom 40-letnika, a je ob tem trčilo v zadnji del avtomobila 37-letnice,« še pojasni Božnik.

Prehude poškodbe

Vozilo 40-letnega moškega, povzročitelja nezgode, se je nato ustavilo na desnem prometnem pasu. Moški, po naših informacijah naj bi šlo za Erika Ž. iz Vrtojbe, v rdečem cliu, od katerega ni ostalo veliko, je ostal ukleščen in hudo poškodovan. Celo tako, da trčenja ni preživel. Zdravnik je razglasil smrt in odredil obdukcijo. Ostali trije udeleženci nesreče, vsi domačini, niso bili poškodovani.