Trčenje štirih

Nočna tragedija: umrl je 40-letnik

T.L.
25. 7. 2017, 07.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Trčila sta dva tovornjaka in dve osebni vozili. Povzročitelj je podlegel poškodbam na kraju nesreče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V ponedeljek so ob 22.35 uri na hitri cesti med Selom in naseljem Potočami v občina Ajdovščina trčila štiri vozila, dva tovornjaka in dve osebni vozili. Ena oseba je pri tem podlegla poškodbam, poroča uprava za zaščito in reševanje. Na pomoč so prihiteli gasilci iz GRC Ajdovščina in JZ GRD Nova Gorica, ki so mrtvo osebo izvlekli iz razbitin osebnega vozila, nudili pomoč reševalcem NMP, nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulatorje in delno očistili cestišče.

Prometni policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H-4 iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini. Na tem odseku hitre ceste je promet zaradi vzdrževalnih del oziroma delovne zapore preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in je urejen dvosmerno.

Dean Božnik iz PU Nova Gorica nam je povedal, da je v nesreči življenje izgubil povzročitelj nesreče, 40-letni moški iz Šempetra pri Gorici, ki je zapeljal na levo stran vozišča. Umrl je na kraju nesreče.

Nesreča se je zgodila na delu ceste, kjer je zaradi del na cesti promet preusmerjen na drug vozni pas in poteka dvosmerno. Voznik ni vozil po desnem smernem vozišču (glede na dovoljeno smer vožnje), ampak je na ravnem delu ceste zapeljal levo med postavljeno opremo za vodenje in usmerjanje prometa. Voznik osebnega avtomobila je zapeljal levo, med tako imenovane markerje za vodenje in usmerjanje prometa, in trčil v tovornjak, ki ga je vozil 54-letni voznik.

Po trčenju je tovorno vozilo zaneslo levo čez nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčilo še v betonsko začasno varnostno ograjo, osebno vozilo 40-letnega voznika pa je rotiralo ob levem boku tovornega vozila in nato trčilo še v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 37–letna voznica. Za voznico je pripeljal 40–letni voznik tovornega vozila, ki je zapeljal skrajno desno in se tako izognil trčenju z osebnim avtomobilom 40-letnega voznika. Pri tem pa je s tovornim vozilom trčil v zadnji del osebnega avtomobila 37-letne voznice. Vozilo 40-letnega povzročitelja se je po prometni nesreči ustavilo na desnem prometnem pasu, on pa je ostal vkleščen v vozilu in je v prometni nesreči podlegel telesnim poškodbam.

Za posledicami prometnih nesreč je na cestah na območju PU Nova Gorica v letošnjem letu umrlo sedem oseb.