Vlomilci poleti nimajo dopusta

Sumljivo: opazuje jih moški na skuterju

pk
25. 7. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na Krasu so zaskrbljeni, ker v bližini svojih domov zaznavajo sumljive osebe. Po njihovem mnenju gre za roparje, ki bi si radi prisvojili njihovo premoženje.

Profimedia
Očitno so na Krasu spet na delu nepridipravi.

Facebook
Župan Komna Marko Bandelli domačine poziva, naj bodo pozorni na okolico, in če opazijo kaj nenavadnega, naj takoj pokličejo policijo.

Na Krasu so že drugič v dobrega pol leta zagnali splošni preplah, ker zaznavajo povečano število vlomov v hiše. Spomnimo, da so nepridipravi konec lanskega leta v zelo kratkem obdobju vlomili v približno petnajst domov v okolici Komna in Štanjela, kar je nenavadno visoka številka.

Takrat je izstopal vlom v stanovanjsko hišo družine v Komnu. Ropar jim je povzročil ogromno škode – za kar 10.000 evrov; odnesel je 5000 evrov gotovine, zlatnino in prenosni računalnik.

Previdno, a brez panike

Potem ko je bilo spomladi nekoliko mirneje, se je s prihodom poletja, ko je roparjem jasno, da so se začeli dopusti in s tem odhod ljudi na počitnice stran od doma, število vlomov spet nekoliko povečalo. To potrdi tudi župan občine Komen Marko Bandelli. Občane je na živahno dogajanje opozoril celo na družbenem omrežju. »Spet so na delu tatovi. Minule dni so vlomili v dve hiši; v Štanjelu in Ivanjem Gradu,« je zapisal.

Arhiv časopisa Svet24
Posledice novembrskega vloma v hišo v Komnu.

Moški z motorjem

Bandelli posebej opozori še na nekaj: »Bodite pozorni na osebo s čelado, ki se vozi s svetlo modrim skuterjem. To je moški, ki gre v izvidnico in kontrolo. Nato se za njim prikaže manjši zelen karavan. Predpostavlja se, da gre za ekipo, ki potem izvede kaznivo dejanje,« pojasnjuje. »Pozorno glejte, in če opazite kaj nenavadnega, takoj pokličite policijo na telefonsko številko 113,« veli občanom.

Da se nekdo z modrim skuterjem res vozi po Krasu, potrjuje več domačinov. Sumljivega moškega na motorju so nazadnje opazili minuli vikend. »V soboto okoli tretje ure popoldne se je moški vozil na območju Komna,« poroča Radovan. Tudi policija je sicer že večkrat pozvala ljudi, naj bodo pozorni na dogajanje okrog svojih domov, saj si večina roparjev svojo tarčo, preden se »nanjo spravi«, dobro ogleda.