Ostri predmeti

Kdo nagaja na parkirišču pod Nanosom

P.K.
23. 7. 2017, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

O nenavadnem dogajanju poročajo pohodniki, ki redno obiskujejo nanoško planoto. Na parkirišču, kjer puščajo svoja vozila, videvajo ostre predmete, ki lahko poškodujejo gume.

arhiv
Boštjanu je žebelj predrl pnevmatiko.

Glavno vprašanje, ki se jim ob tem poraja, je, ali te predmete nekdo namerno podtika pod avtomobilske pnevmatike. Na težavo nas je opozoril in o njej razmišljal bralec Boštjan iz Sela.

Facebook
Bralec je fotografiral žebelj, ki ga je nekdo nastavil pod njegovo vozilo.

»Že od kar nekaj ljudi sem slišal, tudi na družbenem omrežju so o tem poročali mnogi, da so na parkirišču na Razdrtem, kjer parkirajo, da od tam krenejo na Nanos, pod pnevmatikami svojih vozil našli ostre kovinske predmete; žeblje in druge sporne kose, ki lahko predrejo gumo. Tudi sam sem imel to smolo. Na tem parkirišču sem namreč zapeljal na žebelj in guma se je izpraznila,« povzame svojo neprijetno izkušnjo.

Facebook
Na omenjenem parkirišču je bil ovekovečen tudi ta oster predmet.

Kje tiči razlog

Pravi, da je sprva ocenil, da je tako morda svoj gnev nad vozili in njihovimi vozniki izrazil lastnik zemljišča, na katerem parkirajo, a je kasneje ugotovil, da makadamska površina ni zasebna last, kar nam je v imenu Občine Postojna potrdil tudi Robert Pavšič, njihov predstavnik za stike z javnostjo. »Preseneča nas to dogajanje. Zemljišče je občinsko, ne zasebno, in je na njem urejeno makadamsko parkirišče prav za pohodnike, da tam parkirajo in se odpravijo na Nanos. Avtomobile lahko tam puščajo brezplačno,« pojasnjuje.

15 let je parkirišče na Razdrtem že urejeno za pohodnike na Nanos. Sprejme lahko okrog 100 vozil.

»O tem, da bi kakšen občan občino opozoril, da se to dogaja, nimam vedenja. Poudariti je treba tudi, da so prebivalci Razdrtega zelo naklonjeni pohodnikom in jih vedno toplo sprejmejo, tako da tudi če se na parkirišču res kaj dogaja, dvomim, da so za to odgovorni domačini,« je poudaril.

Kaj pravi policija

Preverimo tudi, ali je kdo izmed tistih, ki so to dogajanje opazili ali bil zaradi tega celo oškodovani, o tem obvestili policijo. Na PU Koper so nam povedali, da v zadnjem času niso obravnavali takšnih primerov, pa tudi prijav niso prejeli. »Vsekakor bodo postojnski policisti v naslednjih dneh na tem območju bolj pozorni ob svojem rednem delu,« je sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave. Hkrati svetuje, da oškodovani občani takšne primere čim prej prijavijo policiji. »Policisti opravijo ogled kraja in zberejo vsa potrebna obvestila za morebitno izsleditev storilca,« je še dodala Leskovčeva.