Nepredstavljiva okrutnost

VIDEO: Spolna sužnja džihadistov nevede pojedla svojega enoletnega sina

S.R.
28. 6. 2017, 18.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Grozljivih vesti in pričevanj iz Bližnjega Vzhoda, kjer potekajo srditi spopadi med številnimi silami, očitno kar ni konca. Tokrat je s srhljivo zgodbo postregla ena od iraških poslank.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Glede na pričevanje iraške poslanke Viane Dakhil naj bi se pripadniki IS nadvse kruto znesli nad enoletnim otrokom in njegovo mamo, njihovo spolno sužnjo, sicer pripadnico etnične skupine Jazidov, 

Ujetnico naj bi tako brez hrane in vode nekaj dni pustili ležati v kleti, nato pa nad njo izvedli brutalno zvijačo, ki si jo lahko izmisli samo najbolj izprijen um. Fanatiki naj bi po treh dneh skuhali njenega enoletnega sina in ga sestradani ženski postregli z rižem. Nič hudega sluteča gladujoča mati za peklenski načrt seveda ni vedela in je brez pomisleka zagrizla v hrano, trdi Dakhilova.

Pripadniki islamske države starodavno kurdsko versko skupnost Jazide, ki niso niti arabci niti muslimani, obravnavajo kot hudičevo pleme, nad to manjšino v Iraku pa izvajajo strašanska grozodejstva. Pomorili so jih že več tisoč, ženske in otroke pa uporabljajo kot spolne sužnje. Dakhilova je o tej peklenski zgodbi, ki naj bi jo po rešitvi iz ujetništva opisala sama žrtev, spregovorila za Egipčansko televizijo.

»Ko je pojedla, so ji dejali: "Skuhali smo tvojega enoletnega sina, ki smo ti ga vzeli, in to si ravnokar jedla",« je v solzah pripovedovala ostudne podrobnosti, vendar se ni ustavila samo pri tej zgodbi. Tako naj bi po njenih besedah džihadisti med drugim pred očmi očeta in petih sester do smrti posilili komaj 10-letno deklico.

Večina več sto tisoč pripadnikov manjšine Jazidov živi na severu Iraka v okolici mesta Sinjar, ki je sicer že osvobojeno, vendar je bilo skoraj povsem opustošeno.