Groza v Lübecku

Oče iz pekla: dvoletno hčerko posilil ter grozodejstvo predvajal v živo

R.T.
16. 6. 2017, 08.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Nemškem mestu Lübeck so včeraj na desetletno zaporno kazen obsodili 29-letnika, krivega »najbolj grozljivega zločina,« ki ga je kadar koli obravnavalo njihovo sodišče.

STA
Fotografija je simbolična.

Včerajšnje sojenje v Lübecku na severu Nemčije je bilo zaprto za javnost, saj so kot dokazno gradivo predvajali grozovit videoposnetek posilstva, ki ga je 29-letnik storil nad svojo dvoletno hčerko. Sodnik je po koncu sojenja dejal, da je bil dan izredno travmatičen celo za izkušene pravnike.

Tožilstvo je kot dokaz predstavilo posnetek, ki prikazuje očeta, kako svojo hčerko posiljuje s prsti in drugimi predmeti, medtem ko dvoletnica zaradi neznosnih bolečin neprekinjeno stoka in se joče. Deklica je bila med grozodejstvom zavezana, oče, ki mu je pri ostudnem zločinu pomagal 47-letni pajdaš, pa ji je zamašil tudi usta. Posilstvo sta v živo predvajala na spletu, posnela pa sta tudi veliko fotografij.

V ozadju je bilo slišati glasno glasbo, ki naj bi preprečila, da dekličine krike slišijo sosedje, poročajo nemški mediji. Oče je po zločinu skrbno zabrisal vse sledi. Policijo je na brutalen zločin opozoril šele očetov znanec, potem ko mu je ta prek spleta poslal fotografije s pripisom »všeč mi je, ko trpi.«

Sodišče je 29-letnika obsodilo na deset let in devet mesecev zapora, pri čemer bo moral vsaj polovico tega časa preživeti v psihiatrični ustanovi. Na prostost bo lahko odkorakal le, če bodo ocenili, da ni več nevaren za družbo. Njegov pajdaš je bil obsojen na deset let zaporne kazni.

Deklica z mamo trenutno živi pri svojih starih starših v zvezni deželi Schleswig-Holstein, pri čemer družinska odvetnica Franziska Hammer pravi, da mati o zločinu ni vedela ničesar. »Zelo skrbno je odstranil vse dokaze. Družina se na vso moč trudi, da bi mater in hčerko zaščitili ter stabilizirali njuno duševno zdravje. Še vedno je upanje, da se bo deklica naučila ljudem zaupati in se razvila v običajnega veselega otroka,« pravi Hammerjeva.

Policija sicer še vedno preiskuje približno 50 ljudi, ki naj bi ostudno dejanje v živo spremljali prek spleta.