Intimne usluge

FOTO: Mlade Kitajke so na Goriškem zadovoljevale tudi Slovence

pk
16. 6. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Masažni center v italijanski Gorici, vanj so menda zahajali tudi slovenski moški, je zaprl svoja vrata, ker se v njem ni masiralo, marveč izvajalo nelegalno dejavnost – prostitucijo.

Polizia di Stato, Guardia di Finaza
Masažni center Hong Kong naj bi na podlagi govoric poznali tudi slovenski moški.

Če gre verjeti govoricam, so moške, ko je v Novi Gorici »zmanjkalo« žensk za seks, napotili v masažne centre v italijansko Gorico.

Že drugič v dobrem letu se je Masažni center Hong Kong v ulici Trento v Gorici, v lasti kitajskega para, znašel pod drobnogledom italijanske policije in finančnih stražnikov. Ti so vrata centra zapečatili, lastnika pa se bosta morala o sporni dejavnosti, domnevno prostituciji, zagovarjati pred sodnikom.

V zadnjem obdobju se je večkrat izkazalo, da kar nekaj goriških masažnih centrov oziroma hiš dobrega počutja ni to, za kar se izdajajo. V resnici tam pod krinko poteka prostitucija. Tudi v enem od nedavno zaprtih salonov za masaže naj bi mlade Kitajke ponujale spolne storitve.

Polizia di Stato, Guardia di Finanza
Luo Shuiying je lastnica masažnega centra, v katerem je tudi sama nudila spolne usluge.

Anonimnost in cena

Ni skrivnost, take so namreč govorice, da so omenjeni center obiskovali tudi Slovenci. Menda so prav cene tiste, ki so jih pritegnile; te so bile v primerjavi z drugimi ponudniki deklet za seks precej nižje, pa tudi več diskretnosti so si zagotovili z obiskom Gorice, saj jih okolica tam ne pozna.

Goriška policija je v zadnjem obdobju na širšem območju Gorice zaprla že osem spornih masažnih centrov. Več ljudi so osumili izvajanja prostitucije, zasegli so jim tudi večje količine denarja.

Spolne storitve so v centru ponujale mlade kitajske državljanke, včasih pa tudi lastnica salona sama. Gre za 38-letno Luo Shuiying. Policija je poleg nje aretirala njenega 58-letnega partnerja Wuja Shuizenga, ki je bil formalno zaposlen v centru in tudi njegov solastnik. Obisk sta imela menda zelo dober, na kar nakazuje tudi denar, ki sta ga zakonca kopičila doma in v salonu ter naj bi predstavljal zaslužek od posla. Policija jima je zasegla kar sto tisoč evrov.

Polizia di Stato, Guardia di Finanza
58-letni Wu Shuizeng, partner Shuiyingove, je bil predvčerajšnjim prav tako aretiran.

Že drugič zaprt

Zdaj se bo moral kitajski par zaradi spodbujanja in izkoriščanja prostitucije zagovarjati pred sodnikom. Njun salon se je sicer pod drobnogledom preiskovalcev znašel že lansko jesen. Takrat so ga tudi zaprli. Le kakšen mesec pozneje pa so jima salon vrnili. Kmalu zatem sta ga dala v najem drugi kitajski državljanki, a vse to je bilo le na papirju; v resnici sta dejavnost nadaljevala kar sama.

Polizia di Stato, Guardia di Finanza
Tako izgleda notranjost salona, kjer so punce moškim nudile spolne usluge.

Polizia di Stato, Guardia di Finanza
Policija je Kitajcema na domu in v salonu zasegla precej velike vsote denarja.