Srhljiva podobnost

Po 15 letih spet umor na Delavski ulici v Ljubljani

R.T.
2. 6. 2017, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Umor, ki se je danes zgodil na Delavski ulici v ljubljanskem Zalogu, ni prvi. Eden izmed prebivalcev te ulice je mrtev obležal na tleh že leta 2002.

B.K.
Kaznivo dejanje je bilo storjeno na Delavski ulici v Zalogu.

Podobnosti obeh kaznivih dejanj pa se ne končajo le pri geografski lokaciji. Tako kot naj bi tokrat, je tudi leta 2002 prebivalca Delavske ulice umoril sosed. 40-letnik je takrat, po intenzivnem prepiru, ki je eskaliral v pretep, nad 36-letnika dvignil lopato in usekal. Mlajši sosed je mrtev obležal na tleh pred svojo hišo. Čeprav natančnih informacij o današnjem umoru še ni, pa naj bi, po pričanju sosedov, prav tako šlo za medsosedski umor.

Poleg tega tudi takrat, podobno kot danes, sosedje o umoru niso vedeli nič. Večina jih je ponoči mirno spala, slišali pa niso ne krikov ne udarcev.

Že leta 2002 naj bi eden izmed udeležencev pretepa bil sosed, ki je večkrat delal probleme. Bil bi naj agresiven, mnogokrat vinjen, včasih je ponoči razgrajal. Tokrat, pravijo sosedje, naj bi bil napadalec znan kot problematičen, nekateri pa pravijo, da je imel celo duševne težave.