Soseščina v šoku

Groza v Zagrebu: odvrgla mrtvega novorojenčka in pobegnila

R.T.
29. 4. 2017, 18.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V središču Zagreba je včeraj prišlo do grozljivega dogodka, ki je šokiral tudi vsega hudega vajene policiste in reševalce. Neznanca sta ob cesti ob dveh kantah za smeti odvrgla mrtvega novorojenčka in s prizorišča zbežala.

Google Maps
Incident se je zgodil na naslovu Prilaz Gjure Deželića 56.

Policija, reševalci in vrsta osuplih mimoidočih so bili dobesedno zaprepadeni, ko so z očmi, polnih solz, opazovali truplo zapuščenega novorojenčka, piše Jutarnji list. Čeprav so reševalci nemudoma prispeli na kraj dogodka, otroku niso mogli več pomagati.

Kaj se je pravzaprav dogodilo?

Policija je zaenkrat skopa z informacijami, obstaja pa več različnih zgodb. Po navedbah nekaterih prič naj bi ob okoli deseti uri zjutraj moški in ženska ob kanti za smeti vpričo mimoidočih odložila mrtvega novorojenčka ter mirno odkorakala naprej. Ob tem naj bi moški osuplim ljudem hladno izjavil, da je to samo igrača. Zaprepadeni očividci ju niso uspeli ustaviti, so pa nemudoma poklicali policijo in reševalce, ki nemočnemu otroku na žalost niso uspeli več pomagati. Zanj je bilo že prepozno. Neuradno naj bi bil novorojenček popolnoma gol, poroča hrvaški portal 24sata.

»Najprej smo skozi okno videli policaje, ki so nam sporočili, da so našli mrtvega novorojenčka, vendar ne vemo, kdo ga je zapustil. V šoku smo, ne vemo kakšen človek je tega sploh sposoben,« pravijo bližnji stanovalci.

Jutarnji list pa poroča o drugačnem poteku dogodka. Tako naj bi ena očividka dejala, da je ženska pred stavbo v bližini zadevnih kant celo rodila.

»Naenkrat je pred stavbo prišlo do nemira. Slišali smo jok in kričanje. Šlo je za žensko, ki je prva pritekla do kante za smeti. Videla je mlado žensko osebo, ki je ždela med dvema kantama. Najprej nanjo ni bila pozorna, saj ljudje vsakodnevno brskajo za plastično embalažo in hrano. Vendar, ko je sumljiva ženska nenadoma naglo vstala, pogledala proti tlom in začela bežati, je posumila, da nekaj ni prav,« je za Jutarnji list povedala ena od bližnjih stanovalk.

Vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji, trenutno pa še vedno ni jasno niti to, kaj natančno se je sploh dogajalo. Policisti še vedno niso podali uradnih informacij, znano je le to, da je bilo ob cesti najdeno truplo novorojenčka. Policisti, ki še vedno preverjajo tudi videoposnetke nadzornih kamer na okoliških stavbah, naj bi kruti par sicer že prijeli. Neuradno naj bi šlo za odvisnika od mamil.