Mati v priporu

V stanovanju našli trupelce 20 dni starega dojenčka

R.T.
24. 4. 2017, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V sredo prejšnji teden so v stanovanju v Zagrebu našli trupelce 20 dni starega otročička. Policija je v zvezi s tem aretirala 35-letno mamo, še vedno pa ni znano, kje je oče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija v Zagrebu je na podlagi kriminalistične preiskave aretirala 35-letno mati dojenčka, ki je osumljena kaznivega dejanja kršenja otrokovih pravi oz. zanemarjanja skupno štirih otrok, od katerih je eden na koncu umrl.

S štirimi otroki je živela v stanovanju velikosti 26 kvadratnih metrov.

Okoliščine smrti bodo znane po opravljeni obdukciji na Zavod za sodno medicino in kriminalistiko v Zagrebu. Še vedno ni znano, kje je oče zanemarjenih otrok.

Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Zagrebu je danes materi otrok odredil enomesečni pripor. Ta naj bi dojenčka pustila samega v stanovanju, medtem ko je sama odšla na praznovanje rojstnega dne. Ko se je vrnila, naj bi ta bil že mrtev. Poleg tega je osumljena, da je svoje štiri otroke zanemarjala daljše obdobje, in sicer od leta 2014 do tragičnega dogodka prejšnji teden. Kriminalistična preiskava je še vedno v teku, v primeru dokazane krivde pa ji grozi zaporna kazen od 3 do 15 let.