Tragično

Smrt v vozilu: Anja in Patricija nista prišli v diskoteko

Gabrijel Toplak
24. 4. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po domači zabavi so se odpravili z avtom še do diskoteke na Šentilju. Za preživele so odredili strokovni pregled, da ugotovijo, ali so imeli v organizmu alkohol, prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila.

Gasilska brigada Maribor
Na zadnjem sedežu avtomobila sta ostali ukleščeni v vozilo ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli in umrli.

V Ceršaku, naselju ob avstrijski meji, ki spada pod občino Šentilj v Slovenski goricah, se je sobotna vožnja v diskoteko končala tragično. V trčenju dveh vozil na relaciji Šentilj–Sladki Vrh sta malo po polnoči umrli domačinki Anja in Patricija.

Zapeljal na nasprotni vozni pas

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi družba štirih mladih iz občine Šentilj, ki jo je z renault meganom prevažal 19-letnik, na zadnjem sedežu pa sta sedeli tudi Anja in Patricija, po zabavi pri enem od potnikov v vozilu želela še v diskoteko, ki so jo po več letih znova odprli v Šentilju. Eden od njih naj bi bil sam doma, zato so se najprej zbrali pri njem. Po nesreči pa naj bi se vozilo tako hitro vnelo, da deklet, ki sta ostali ujeti na zadnjih sedežih, niso uspeli rešiti.

Preberite še: "Za punci nisva mogla razbiti oken ... Ogenj se je prehitro razširil"

Miran Šadl s Policijske uprave Maribor je sporočil, da se je nesreča zgodila okoli 0.10, ko je 19-letnik vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah. »V nepreglednem desnem ovinku je z vozilom zapeljal na levo smerno vozišče in kljub zaviranju s sprednjo desno stranjo vozila trčil v prednjo desno stran osebnega avtomobila, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo. Mimovozeči moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. Na zadnjem sedežu v vozilu sta ostali ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let, obe sta zgoreli v požaru. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe,« je zapisal Šadl.

Plačilni nalog in kazenska ovadba

Policisti so v postopku ugotovili, da je bil 39-letni voznik pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka so namerili 0,52 miligrama alkohola. »Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel 18-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu v litru izdihanega zraka 0,37 miligrama alkohola, medtem ko domnevni povzročitelj prometne nesreče zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa. Med nudenjem prve pomoči pri enem od udeležencev so bili najdeni posušeni delci rastline rjavo zelene barve, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja. Za tri preživele so odredili strokovni pregled, da ugotovijo, ali so imeli v organizmu alkohol, prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila,« je sklenil Šadl. Policisti bodo 39-letnemu vozniku, ki se je v nesreči lažje poškodoval, izdali plačilni nalog, 19-letnika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Vozilo takoj zagorelo 

Matjaž Šipek, vodja intervencije iz Gasilske brigade Maribor, je povedal, da so že ob prihodu ugotovili smrt dveh oseb zaradi posledic požara, dva sopotnika pa sta bila takrat že izven vozila. »Čeprav smo hitro začeli gasiti, je vozilo zgorelo v celoti. Z reševalci pa smo se posvetili tudi oskrbi slednjih in moškega iz drugega vozila,« je intervencijo opisal Šipek. Glede na videno, dodaja, je vozilo zagorelo takoj po trku. V intervenciji sta sodelovali tudi prostovoljni gasilski društvi Šentilj in Ceršak.