Starši iz pekla

VIDEO: Mučila 16 tednov staro hčerko in smrt želela prikazati kot nesrečo

R.T.
22. 4. 2017, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Videoposnetek z avtobusa je razkril peklenski načrt staršev, ki sta do smrti mučila 16 tednov staro hčerko Imani, njeno smrt pa nato želela prikazati kot posledico nesreče.

Metropolitan police
Peklenska starša Rosalin Baker in Jeffrey Wiltshire.

Sodišče v Londonu je odločilo, da sta 52-letni Jeffrey Wiltshire in 25-letna Rosalin Baker, oba odvisnika od drog, kriva za smrt komaj štiri mesece stare hčerke Imani.

Javnost je poleg grozljivih poškodb najbolj pretreslo dejstvo, da je par želel smrt hčerke prikazati kot nesrečo na avtobusu in se tako odvezati odgovornosti. Preiskava je pokazala, da je dojenčica umrla zaradi počene lobanje in drugih poškodb glave. Obdukcija je pokazala, da je bilo na njenem telescu kar 40 različnih ran in težkih poškodb.

Ko sta se starša zavedla, da sta nesrečno deklico mučila do smrti, sta skrbno skovala peklenski načrt, kako bosta na avtobusu odigrala nenadno smrt hčerkice in se tako izognila obtožbam o umoru.

Na spletu se je že pojavil videoposnetek z avtobusa, iz katerega je razvidno, kako Rosalin nanj z dojenčico na prsih vstopi in jo skriva, da ne bi nihče opazil, da je že mrtva. Nadzorna kamera je ujela tudi Jeffreyja, kako je partnerico pred vstopom poljubil v slovo in ji s privzdignjenim palcem nakazal, da bo vse dobro in da bo načrt uspel.

Rosalin se je nato vsedla in v roke vzela mobilni telefon, se 20 minut pogovarjala in pošiljala sporočila ter nato pogledala svojo hčerko. Naenkrat je druge potnike zaprosila za pomoč, saj da se njena hčerkica ne počuti dobro. Šokirani potniki so nemudoma priskočili na pomoč in jo do prihoda reševalcev poskusili oživljati.

Reševalci so že na kraju dogodka ugotovili, da je bila dojenčica mrtva že nekaj časa, saj je bilo njeno trupelce povsem hladno, njena usta pa so pomodrela. Šele obdukcija je pokazala, kaj vse je morala uboga deklica pretrpeti.

Sodišče je potrdilo, da sta starša hčerko Imani mučila več dni pred njeno smrtjo.