Zataknil se je v 72. nadstropju

Žalosten konec družinskega potovanja: groza v znani restavraciji

D. B.
17. 4. 2017, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

5-letni deček Charlie Holt se je zataknil med mizo in steno v trenutku, ko se je znana restavracija Sun Dial začela obračati, in umrl.

Sun Dial
Restavracija se nahaja v 72. nadstrupju hotela v Atlanti.

V znanem lokalu  Sun Dial, ki že 40 let zahvaljujoč počasnem vrtenju svojim gostom nudi 360-stopinjski razgled na mesto Atlanta, se je zgodila tragedija, ko se je petletni deček zataknil med zid in mizo v trenutku, ko se je restavracija začela vrteti, piše The Atlanta Journal Constitution.   

5-letni Charlie Holt, ki je bil v Atlanti na počitnicah s starši, je odšel od mize, kjer je z družino jedel kosilo, ter se zataknil, ko se je nadstropje začelo nekaj minut po 15. uri obračati. Obračanje so ustavili takoj, ko so opazili, da se je deček zataknil.

5-letni Charlie Holt, ki je bil v Atlanti na počitnicah s starši, je odšel od mize, kjer je z družino jedel kosilo, ter se zataknil, ko se je nadstropje začelo nekaj minut po 15. uri obračati.

Varnostno osebje in zaposleni v hotelu Westin Peachtree Plaza, v katerem se v 72. nadstropju nahaja restavracije Sun Dial, so dečka rešili, je dejal policist  S.R. Brown. »Vendar je bil v nesreči hudo poškodovan in je v bolnišnici umrl,« je dodal.

Po besedah predstavnika za stike z javnostjo, bo restvracija Sun Dial do nadaljnjega zaprta. »V hotelu se je zgodila tragična nesreča,« je dejal upravnik hotela George Reed v petek pozno zvečer. »Besede ne morejo izraziti globine naše žalosti. Družina umrlega je v naših mislih in molitvah,« je še dodal.

Časnik Atlanta Journal Constitution je v soboto objavil izjavo dečkovih staršev. »Družina vas prosi za zasebnost ... Besede ne morejo izraziti, najine izgube. Če imate v svojem življenju ljubljene osebe, jih objemite močneje, ko jih naslednjič vidite.«

Wikipedia
Zaposleni v hotelu Westin Peachtree Plaza so dečka rešili, a je bil hudo poškodovan.