Na avtocesti

FOTO: Trčenje: je za volanom zaspal ali spregleda Darsovce?

Sašo Avramovič
9. 4. 2017, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Voznik kombija je po vsej verjetnosti zaspal ali pa spregledal Darsovo tovorno vozilo z označevalno tablo. Sledilo je trčenje. Dve osebi sta utrpeli lažje poškodbe.

Domzalec.si
Zgodilo se je približno 200 metrov od cestninske postaje Kompolje.

Na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane je v četrtek okoli 21.30 prišlo do prometne nesreče. Zgodila se je približno 200 metrov od cestninske postaje Kompolje, kjer je kombinirano vozilo trčilo v tovorno vozilo Darsa z označevalno tablo.

CZR Domžale
Romun je s kombijem trčil v tovorno vozilo Darsa z označevalno tablo.

Neprilagojena hitrost

»Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik (državljan Romunije) kombiniranega vozila znamke VW LT35 vozil po desnem prometnem pasu desnega smernega vozišča avtoceste iz smeri Trojan proti Domžalam in za cestninsko postajo Kompolje zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo upravljalca avtoceste, ki je takrat pravilnooznačevalo cestno zaporo,« je sporočila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. V nesreči sta se voznik in potnik v vozilu (tudi državljan Romunije) lahko telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center.

Domzalec.si
Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale.

Nepravilno razvrščanje vozil

Na kraju so poleg reševalcev in policistov posredovali tudi domžalski poklicni gasilci. »Na intervenciji je posredovalo 5 gasilcev z dvema voziloma,« nam je povedal Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale. Takoj po prihodu na kraj nesreče, kamor so se zaradi nepravilnega razvrščanja vozil prebili s težavo, so najprej zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih do rešilca.

CZR Domžale
Avtocesta je bila nekaj časa tudi popolnoma zaprta.

Na vozilih, ki sta bili udeleženi v nesreči, so odklopili akumulatorja in posuli cestišče z absorbentom. Njihova intervencija se je končala približno ob 23.00, avtocesta pa je bila na tem delu zaradi nesreče nekaj časa tudi popolnoma zaprta. Na vozilih, udeleženih v nesreči, je nastala precejšnja materialna škoda, kot je pojasnila Ciperle Adlešičeva, je je za okoli 20 tisoč evrov.

CZR Domžale
Na vozilih je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode.