Za njim ostal le krater

Tragedija: z neba padel Galeb, dve smrtni žrtvi

S.R.
7. 4. 2017, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zjutraj ob okoli 10.30 se je na območju vasi Slatina v bližini Šabca zrušilo vojaško letalo Galeb 4. V nesreči naj bi življenje izgubila oba pilota, poroča srbski portal Blic.

Profimedia
G-4 Super Galeb je enomotorno vojaško letalo za osnovno in prehodno šolanje, operativno urjenje in neposredno podporo.

Po navedbah srbskega ministrstva za obrambo gre za letalo Galeb 4, ki je namenjeno usposabljanju pilotov in na katerem sta bila prisotna dva pilota, ki da ju še iščejo. Na kraj nesreče so bile poslane tri ekipe reševalcev iz Šabca, policija pa je mesto zavarovala, zaradi česar je novinarjem in domačinom dostop zaenkrat prepovedan. Kraj nesreče preletavajo vojaški helikopterji, prisotni pa so predstavniki srbske vojske. 

Z ekipo za iskanje in reševanje je na kraj nesreče odšel poveljnik srbskih zračnih sil generalmajor Ranko Živak, tja pa je namenjen tudi premier in izvoljeni predsednik Aleksandar Vučić.

Po neuradnih informacijah naj bi letalo zjutraj nenadoma izginilo z radarja. Na kraju nesreče pa naj bi nastal ogromen krater. Očividci, med katerimi ni bilo poškodovanih, pravijo, da naj bi letalo letelo zelo nizko nad vasjo Varna ter padlo v bližino pomožnih objektov. Po najnovejših podatkih naj bi v nesreči umrla oba pilota, poroča Blic.