Na psihiatriji

Morilec svojih staršev doživel psihični zlom

R.T.
6. 4. 2017, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

19-letni Tin naj bi šele v zaporu resnično dojel, kaj je storil.

Facebook
Tin Šunjerga pred mercedesom, s katerim se je po umoru vozil po vasi.

Dvojni morilec svojih staršev 19-letni Tin Šunjerga, ki je pred dvema tednoma v kraju Čista Velika pri Vodicah s streli iz pištole umoril najprej svojo mamo in kmalu zatem še očeta Marina, je v preiskovalnem zaporu v Šibeniku doživel psihični zlom, zato so ga urgentno premestili v bolnišnični oddelek zapora v Zagrebu.

To je hrvaške medije danes potrdil njegov odvetnik Frane Baica. "Ne vem točno, kaj se je zgodilo, ampak povedali so mi, da je bilo z njim tako že zadnja dva do tri dni. Ni znano, kaj točno naj bi pri njem sprožilo psihični zlom, vendar je bilo njegovo vedenje tako zelo samodestruktivno, da ga je bilo treba premestiti v bolnišnico," je lokalnim medijem povedal odvetnik Baica.

Odvetnik sicer nima podrobnih informacij, da bi se njegov klient ob tem poškodoval, vendar verjame, da je bilo dovolj razlogov za njegovo premestitev v bolnišnični oddelek zapora. Baica je nazadnje videl svojega klienta pred tednom dni, in takrat njegovo vedenje še ni bilo takšno, da bi potreboval hospitalizacijo.

Odvetnik Baica je bil dodeljen Tinu Šunjergi za zagovornika po službeni dolžnosti, takoj po njegovi aretaciji. Vse do danes ni stopil v stik z njim nihče od preživelih članov družine mladega morilca, je po pisanju 24sata.hr še povedal odvetnik.