Dva pomočnika

Srhljivi dokazi o Jeleninem boju z morilcem

R.T.
31. 3. 2017, 08.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pevka Jelena Marjanović je bila ubita z najmanj desetimi udarci s čvrstim predmetom v zatilje, ki so ji razbili lobanjo. Zaradi močnih udarcev pa je imela tudi polomljenih nekaj zob, kaže poročilo izvedencev sodne medicine.

arhiv
Jelena Marijanović

Izvedenci sodne medicine so odkrili podrobnosti o smrti nesrečne pevke Jelene Marjanović, ki je umrla 2. aprila lani. Izvedenci so odkrili, da je bila Jelena v vodi nekaj ur, usodnega dne pa je umrla med 17. in 18. uro. Njeno truplo so v bližini nasipa v Crvenki šele naslednjega dne. 

"Na telesu Jelene Marjanović so opažene številne poškodbe. Zlomljene so kosti rok, na rokah pa ima tudi praske, kar kaže, da se je borila z morilcem. To, kar je še posebej zanimivo, in kaže, da je zločinec skrbno prikril sledi, pa je dejstvo pod njenimi nohti ni sledi DNK, ki bi nedvomno razkrile storilca. Pri tovrstnih poškodbah, ki so posledica obrambe, bi bile biološke sledi zagotovi prisotne," je za Kurir pojasnil sogovornik.  Dodal je še, da je imela počela štiri rebra, v njenem telesu pa so našli velike količine vode. 

"Poleg modric in prask po rokah so podobne poškodbe opažene tudi po hrbtu. Lahko bi nastale med borbo ali pa v trenutkih, ko se je storilec želel znebiti trupla." Tudi poškodba reber je po oceni srokovnjakov lahko nastala med prenašanjem trupla od točke umora do točke, kjer so jo našli.

Skrbno urejeni umetni nohti, ki jih je imela Jelena, so bili tudi odstranjeni. Iz delov, ki so ostali, pa so izvedenci ugotovili, da niso odpadli med Jeleninim bojem za življenje, ampak da jih je morilec nasilno odtrgal.

V letu dni zbrani dokazi kažejo, da je imel Jelenin morilec dva pomočnika. Eden je najverjetneje skrivnostni kolesar, o katerem se je že pisalo. 

Mož ni videl fotografij

Zoran Marjanović, Jelenin mož, ni videl fotografij obdukcije, niti ne obdukcijskega poročila. "Nisam imel moči, da to gledam, niti tega nisem želel. Hudo mi je, ko samo pomislim, kako so se zveri izživljale nad mojo Jeleno," je ob tem dodal.