Znani obrazi

Te osebe iz tujine bodo lahko volile predsednika Srbije

B.K.
31. 3. 2017, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na nedeljskih volitvah v Srbiji bo več milijonov volivcev izbiralo novega predsednika. Volilno pravico pa ima tudi nekaj tujcev, ki si lastijo srbski potni list. Med njimi tudi slaven igralec in fotomodelka.

STA
Srečanje med predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem in igralcem Stevenom Seagalom.

Začnimo blizu. Eden izmed slavnih tujcev s srbskim potnim listom je predsednik Republike srbske Milorad Dodik, ki je srbsko državljanstvo dobil pred tremi leti. Srbski potni list mu je izročil kar predsednik Srbije Tomislav Nikolić, poroča srbski portal Blic.

Najslavnejši imetnik srbskega potnega lista je hollywoodski igralec Steven Seagal, ki je srbski potni list prejel januarja lani. Seagal verjetno svoje pravice ne bo izkoristil, če bi jo hotel, pa bi se moral pravočasno prijaviti na srbskem konzulatu v doimačih Združenih državah Amerike.

Med športniki, ki so dobili srbski potni list je Charles Jenkins, košarkar Crvene zvezde. Ta je državljan Srbije dve leti, ni pa znano ali bo obiskal volišče. Poleg Jenkinsa ima srbsko državljanstvo še mnogo športnikov, ki so medtem že zapustili srbske klube. Med drugimi košarkar DeMarcos Nelson, nogometaša Cléo in Evandro Goebel ter judoist Aleksej Nefedov.

Še malo pa do srbskega državljanstva manjka eni izmed najslavnejših manekenk Adriani Lima. Ta je postopek za pridobitev državljanstva začela pred sedmimi leti, ko je bila poročena s košarkarjem Markom Jarićem. A Lima ni nikoli vložila potrebne dokumentacije, zato postopek za dodeljevanje državljanstva ni bil nikoli končan.

Profimedia
Adriana Lima