Britanski Fritzl

Zaljubila se je v pedofila, ki jo je 21 let mučil in posiljeval

G.G.
5. 3. 2017, 16.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

57-letni Britanec Michael Dunn je bil prejšnji teden obsojen na 27 let zapora. Kaj je storil? Skoraj štiri desetletja je posiljeval ženske, dve pa je svojem stanovanju zadrževal kot sužnji.

Daily Mail
Michael Dunn - pedofil, nasilnež, posiljevalec.

Daily Mail
Skrivni vhod v sobico.

Britanski mediji so Dunnu nadeli vzdevek "Britanski Josef Fritzl", po avstrijskem inženirju Josefu Fritzlu, pošastnemu bitju, ki je v kleti zadrževal in posiljeval lastne hčere.

Dunn, doma iz okolice Manchestra, ne zaostaja veliko za Fritzlom. Za hladilnikom je naredil odprtino v zidu, skozi katero se je prišlo do "sobice", v kateri je zadrževal ženski.

Ena od njih je za tabloid Sun priznala, da se je v letih suženjstva "čustveno navezala na Dunna", zaradi česar ni mogla zapustiti hiše. Z Dunnom je imela tudi tri otroke in počasi je do svojega mučitelja začutila ljubezen. Dunn jo je pogosto pretepal, ji grozil, da jo bo ubil in da bo ubil njene otroke, če bo odšla iz hiše.

V svoje kremplje jo je dobil leta 1993, ko je bila stara 14 let in je pobegnila iz neurejene družine. Šele leta 2014 je nesrečnica zbrala pogum in zbežala. Na bližnji policijski postaji je osuplim policistom povedala o strahotah, ki jih je preživljala.

Policisti so sicer večkrat prišli na obisk k Dunnu, vendar je bil ta vedno pripravljen. Na dvorišču je imel psa, ki sta ob prihodu gostov zalajala, imel pa je tudi nadzorne kamere. Vedno je pravočasno skril svoje žrtve, policisti pa niso pretirano natačno brskali po njegovem stanovanju.

Danes 38-letna zlorabljena ženska pravi, da jo najbolj boli, da se njeni otroci, zdaj so že najstniki, zavedajo, kdo je njihov oče. Videli so, kako jo je pretepal in poniževal. Eden od otrok ji je rekel, da si želi postati policist, da bi lahko zaprl pošasti, kot je njegov oče.